Levenslang voor eerwraak in Turkije

1
9

Turkse rechtbanken straffen steeds strenger in zaken waar sprake was van eerwraak. Zaterdag berichtten Turkse media dat een man uit Bursa levenslang heeft gekregen omdat hij zijn 28-jarige dochter heeft doodgeschoten. Zij zou de familienaam te schande hebben gemaakt.

De uitspraak past volgens waarnemers in een strenger Turks strafrechtelijk regime, waarbij zaken als eerwraak meer aandacht krijgen en ook strenger worden bestraft. Turkije wil met dit soort hervormingen de weg effenen naar een EU-lidmaatschap.

Volgens kranten in Turkije is in de provincie Van een doodgeschoten moslimgeestelijke gevonden, die een relatie zou hebben gehad met een 24-jarige vrouw. Hij zou de vrouw zwanger hebben gemaakt.

De vrouw is door de familie en de autoriteiten naar een veilige plaats gebracht. In haar woonplaats is recent een 15-jarige meisje vermoord door een familielid omdat het kind zwanger was van een getrouwde man. De media berichtten dat in de regio intussen al meer meisjes en vrouwen in soortgelijke omstandigheden bescherming hebben gezocht en gekregen.

1 REACTIE

  1. goede ontwikkeling…

    jaarlijks in Turkije bijna 100 gevallen van eerwraak met in de meeste gevallen ook eermoord!!!

    dat patriarchale cultuurtje van ‘at-avrat-silah- leidt dus in veel gevallen tot een uitleg van de vrouw als bewaker van de eer van de man (tussen haar benen wel te verstaan)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here