Grote demonstratie tegen bezoek paus

0
1

In Istanbul zijn zondag zo’n 25 duizend betogers de straat opgegaan om te protesteren tegen een aanstaand bezoek van paus Benedictus XVI aan Turkije. Rond de vierduizend man politie is ingezet om de orde te bewaren.

De demonstratie, die is georganiseerd door de islamitische Partij van de Deugd (FP), is het tot nu toe grootste protest tegen het pauselijk bezoek, dat plaatsvindt tussen 28 november en 1 december. De leiders van de FP zeggen beledigd te zijn door een lezing waarin Benedictus de islam in verband bracht met geweld.

Enkele betogers schreeuwden ‘Allah is groot’ in het Arabisch en hadden protestborden bij zich waarop de paus wordt verzocht niet naar Turkije te komen. De FP heeft verder over welkomstborden langs de weg die van de luchthaven van Istanbul naar de stad leidt spandoeken gehangen met de tekst ‘Nee tegen een verbond met de kruisvaarders, laat de paus niet komen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here