Turkse meisjes moeten land uit

23
3

Sumeyra (15) en Ceyda (14) Kaba, twee Turkse leerlingen van het Hervormd Lyceum-West in Amsterdam, worden dinsdagavond het land uitgezet. Ze wonen sinds 1995 in Nederland, bij hun Turkse vader en stiefmoeder, die beiden de Nederlandse nationaliteit hebben schrijft Het Parool.

Het is hun vader niet gelukt om voor zijn twee dochters, over wie hij wel de voogdij heeft, een verblijfsvergunning te krijgen. Volgens de regels zijn de meisjes illegaal in Nederland.

De ouders zijn radeloos. De meisjes spreken nauwelijks Turks. De rest van hun familie woont in Nederland en Duitsland. Een wanhopige brief van hun advocaat aan minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) heeft niet geholpen.

23 REACTIES

 1. Rita je hebt geen recht om met leven van aNDERE mensen te bepalen denk na het zijn kinderen!!!Nederland gaat echt achter uit en ze hebben het over mensen rechten MURAT!!!

 2. op dit punt staat NL inmiddels internationaal bekend als een land waar de rechten van kinderen niet worden gerespecteerd…

  Dit heeft meerdere keren het CNN nieuws gehlaad en er zijn teksten over NL verschenen waar je je dood over schaamt…

  Het gaat bijna alleen maar om de regel en niet om het doel…

  Of is het doel kennelijk toch heel iets anders dan wat sommige politici beweren?

 3. Murat, ga eens Nederlands leren voordat je in het Nederlands gaat schrijven, achteruit en mensenrechten schrijf je aan elkaar. Vertel me niet dat het een typefout is, jullie turken hebben overal wel een smoesje voor. Wie weet van wie dat kind is. Zou het geen economische vluchting zijn? “Turken dostu turk’dur”, moet je niet te letterlijk nemen, jullie zijn immers geen turken meer maar Nederlanders. Dus denk alleen in het belang van Nederland. We hebben hier niemand meer nodig. Vuile werk is al gedaan door gast-arbeiders. We hebben ze netjes behandeld. Tot hier en niet verder.

 4. Mijn reactie is alleen maar gericht aan Hakan.

  Hakan lees goed…. Leer zelf eens schrijven jongen, wie of wat denk je dat je bent?? Je bent zelf een Turk en je doet alsof je verhollandst bent, zielig hoor. Als je denkt dat je zelf meer Nederlander bent dan Turk waarom nog steeds je naam HAKAN en geen HANS en zeker als je eens wist wat je naam betekende, schaam je.
  Waarom schrijf je Nederlanders met een hoofdletter en Turken met een kleine letter in je tekst? Is dit met opzet of omdat je zelf niet zo goed kan schrijven. In je tekst, eerste regel ” gaat schrijven” is dubbel op, dit had je beter kunnen schrijven door ga en gaat uit je tekts te halen, i.p.v. “Murat, ga eens Nederlands leren voordat je in het Nederlands gaat schrijven”, had je ook kunnen schrijven “Murat leer eerst Nederlands voordat je in het Nederlands schrijft.” Maar daar ben jij niet slim genoeg voor blijkt uit je tekst.
  Waar beschuldig je die mensen van door te schrijven “wie weet van wie dat kind is” ben je soms in de slaapkamer van de ouders geweest of was je bij de geboorte aanwezig van de kinderen. Wat betekent “economische vluchting” bedoelde je soms “economische vluchteling” of was het soms een typefoutje:)). “Turken dostu turk’dur”, de e in Turken had een u moeten zijn, : “Turkun dostu Turk” zowel je nederlands als je turks laat te wensen over, een ding is zeker dat deze gezegde niet voor jou opgaat. Ik weet niet of jij inmiddels blond haar blaauwe ogen hebt en nederlands bloed door je lichaam hebt laat pompen maar ik niet. Ik heb nog steeds zwart haar, donkere ogen en turks bloed waar ik erg trots op ben. Als Nederland niemand meer nodig heeft, ga dan toch lekker naar Turkije, maar ja daar hoeven ze een volksverrader als jij ook niet, en groot gelijk hebben ze. Ik ben benieuwd wie van de gast arbeiders jij netjes hebt behandeld, is het je vader geweest of je opa?? Gast arbeiders zijn ze misschien wel geweest, maar iemand als jij met zulke gedachtes, kan ik mij niet voorstellen dat je zelfs je eigen vader of opa netjes zou behandelen. Ik kan mij ook niet voorstellen dat zij jou manieren hebben geleerd. Deze mensen hadden waarschijnlijk wel manieren maar geen tijd om het jou te leren, want ze hebben het te druk gehad om het vuile werk op te knappen. Tot hier en niet verder ga ik over jouw tekst, want meer ben je niet waard.

 5. Ik heb heel wat stof doen opwaaien. Als ik het niet waard was, waarom heb je dan zoveel geschreven, je hebt jezelf verlaagd tot iemand anders niveau. Blijkbaar ben je zelf ook niet veel waard. Wat verwacht je ook van een gastarbeiders kind. Oooh wat ik ben vergeten toe te voegen is. Mijn vader zat op de Universiteit van Amsterdam te promoveren toen jouw vader ergens in een fabriek aan het schoonmaken was.

 6. Hakan, wat voor een vuile landverader ben jij. Als je moeite hebt met je afkomst, ga dan protesteren bij je ouders. Vraag toch maar ff voor de zekerheid of ze wel je echte ouders zijn, je weet maar nooit, toch?

  Heb je nog een persoonlijke bedankje gehad van Wilders voor je stem? Een Nederlandse racist is erg maar een racist binnen je eigen bevolking is nog veel erger. Weet je hoe ze jou zo’n 55 jaar geleden hadden genoemd? Aangezien je jezelf behoorlijk slim vind mag je het zelf!!!

 7. Hakan, wat voor een vuile landverader ben jij. Als je moeite hebt met je afkomst, ga dan protesteren bij je ouders. Vraag toch maar ff voor de zekerheid of ze wel je echte ouders zijn, je weet maar nooit, toch?

  Heb je nog een persoonlijke bedankje gehad van Wilders voor je stem? Een Nederlandse racist is erg maar een racist binnen je eigen bevolking is nog veel erger. Weet je hoe ze jou zo’n 55 jaar geleden hadden genoemd? Aangezien je jezelf behoorlijk slim vind mag je het zelf invullen!!!

 8. @Hakan:
  Gastarbeiders NETJES behandeld?? Ben je niet helemaal lekker of zo? Gastarbeiders zijn uitgebuit en behandeld als oud vuil. 12 uur werken op een dag en in die 12 uur een klote kwartiertje pauze!! En wat krijgt men er voor terug? Een schraal loontje en het verwijt dat er geen nederlands gesproken wordt. Schandalig en onmenselijk. En dan nu 2 jonge meisjes uitzetten naar een land waarvan ze de taal niet spreken. Het wordt eens tijd dat menselijk wordt gehandeld als het om mensen gaat.
  En wat betreft het commentaar op Murat, hoeveel nederlandse nederlanders ken jij die foutloos nederlands spreken en schrijven. Man, zeik niet zo, je weet toch wat er bedoeld wordt?!

 9. Hakan zit niet zo hard te blaffen man je maakt hoop herrie die nergens op slaan!
  Aub mensen geen aandacht aan m schenken. Als de kat van huis is, heeft de hond eindelijk rust. En hij denkt dat hij op zo’n manier rust krijgt en heel zielig ook niet weet wat hij zegt!

 10. Als Nederland jullie niet bevalt waarom rotten jullie niet op naar jullie eigen Land. Was dan niet gekomen naar Nederland. Niemand heeft een pistool op jullie voorhoofd gedouwd, het is niet onder dwang gebeurd zoals de turken dat wel hebben gedaan met Armeniers, kijk eens terug naar jullie eigen geschiedenis, deportatie’s, verkrachtingen, uitgehongerd, en uiteindelijk massaslachtingen. Jullie zitten maar te zeiken dat er maar twee meisjes uitgezet worden naar een land die jullie als eigen land beschouwen en ook zeggen dat ze de taal van die land niet spreken, wat ik onwaarschijnlijk vindt, oke als ze de taal niet spreken wie is er dan hier een landverrader, ik en zij niet. Jullie moeten leren kritisch te kijken i.p.v nationalistisch te zijn, als jullie dat zijn kunnen andere dat ook worden wat ik hier in Nederland sterk zie groeien. Dat zal niet ten goede van jullie komen. Als je in Nederland woont ben je een Nederlander punt uit. Lang leve oranje.

 11. hakan,
  wat jij doet is niet erg slim of logisch. Ook erg vreemd aan de Nederlandse traditie van democratie trouwens…Je baseert de persoonlijke mening van INDIVIDUEN op volgens jou feiten die gepleegd zouden zijn door lieden die tot dezelfde groep behoren als de persoon in kwestie, en concludeert dan een mening over de persoon in kwestie en zijn haar uitspraken…

  met andere woorden, je generaliseert, je discrimineert en je bent zelfs racistisch bezig (doordat je een causale verband legt tussen persoon in kwestei en haar mening/gedrag en groep in geschiedenis)!

  Wat ik hierover heb te zeggen is dat je volgens mij nietsa anders doet dan provoceren. Volgens mij ben je dan ook zelf OF een enorme nationalist die hiermee juist zegt wat hij zelf niet gelooft maar dat anderen laat zeggen…OF je bent echt een beetje in de war…

 12. Serdar of hoe je ook heet, ik ken niet iedereen bij zijn naam als ik over “jullie” spreek dan heb ik het over degenen die zich daar zo over uitlaten. En bovendien, is het niet terecht dat ik generaliseer over de Armeense kweste? Wat is de standpunt van de meeste turken hierover, en van turkije? volksvertegenwoordigers uit turkije die dat keer op keer ontkennen, heb je goed gelezen “volks”vertegenwoordigers, met de nadruk op volk, hiermee generaliseer ik ook, maar dit is de waarheid. Ik ben niet in de war, jullie zitten midden in een identiteitscrisis. Wat betreft discrimatie, wie discrimeert er nou, als ik zeg Nederlanders dan zeggen jullie wij zijn geen nederlanders, jullie passen zelf de rassenwetten toe en niet de Nederlanders. Ik hoop dat je gauw een keuze kunt maken en als je gaat vertrekken wens ik je een goede reis toe. Nederland voor Nederlanders.

 13. He, liever een nationalistische Turk dan zo een achterlijke discrimineerende hond als Hakan(zijn echte naam zal wel Sander of Hans zijn)! Ik krijg echt tranen in mijn ogen door jou. Niet omdat ik me gekwetst voel maar meer omdat het op mijn lachspieren werkt. Wat een grap ben jij. Dat er nog zulke idioten rond lopen, niet normaal.

  Hakan, weet je wat er is, meer water dan vis!!!

  Hahaha, idioot. Je mag Nederland trouwens in die oranje reet van je stoppen, maar weggaan doen wij toch niet. Dat doet pijn he!!!

 14. Hakan, trouwens ik heb een dubbele nationaliteit. Die Nederlandse paspoort komt mij heel goed van pas. Maar ik ben toch een TURK, een hele vieze TURK die blij is met zijn Nederlandse paspoort terwijl ik me helemaal niet Nederlander voel. Bedankt Hakan. Binnenkort nog ff een uitkerinkje!. Wat kan het leven toch mooi zijn in Nederland. Niets doen maar toch nog geld krijgen.

 15. hakan,

  mijn voorbeeld van de opmerkingen ron de Armeense kwestie waren slechts een VOORBEELD van hoe jij generaliseert met de INDIVIDU die hier op deze site kritiek op jou uit…daarmee is niet gezegd dat ik of zij in AL ONZE OPMERKINGEN ‘hetzelfde zijn’ van wat jij ziet als ‘Turken’…zelfs niet als zij of ik de mening zijn aangedaan dat de Armeense kwestie niet als genocide is te beschouwen…overigens, is er geen enkele commissie of internationale jury of rechtbank geweest die dat als zodanig heeft benoemd, maar dat weer terzijde, het ging om jou manier van generaliseren en appels en peren vergelijken…

  Is het zo verwonderlijk voor je om te beseffen dat niemand meer uit maar 1 identiteit bestaat? Aidiyetler birden fazladir…of snap je dat al niet meer?

  je bent een persoon die uit meerdere lagen en betekenissen (die je dus ook identiteit kan noemen) is opgebouwd…en deze lagen kunnen al naar gelng de context elkaars plek innemen…dat is overal zo en dat is natuurlijk. Maar dat de NL’se politiek daar nu zelf moeite mee heeft, betekent niet dat dat niet kan/mag of natuulijk is. Hoogstens betekent het dat er typetjes als jou bijkomen die dat alleen maar als een crisis zien…ja, een crisis is het wel, maar dan meer van diegenen die niet met de realiteit om kunnen gaan!

 16. serdar boyle yabanci dusmanina neden bu kadar zaman ayiriyorsun anlamis degilim. Adam resmen hollandali yabanci dusmani. Ismini de Hakan diye uydurmus iste. Guzel konusmalarina yazik.

 17. s.k.

  onwetendheid kan je lleen maar bestrijden door het als serieus gebrek op te vatten en er licht op te laten schijnen…

  deze mijnheer hakan verward allerlei concepten met elkaar en komt daarmee tot een politeke menin…die presenteert hij dan weer als feitelijke geschiedenis of sociologisch bewijs etc…

  aantonen dat hij zowel fouten maakt in zijn feitenkennis als ook in zijn vebanden is dan ook wel belangrijk…

  met schelden bereik je niets. dat is alleen een platte manier vn wat hij ook doet!

 18. Hakan,

  Helaas kan ik niet terug naar mn “eigen” land.
  Ik ben een zogenaamde “autochtoon”.
  Maar als deze onzinnigheid van het generaliseren en het zichzelf boven de medemens plaatsen nog veel langer door gaat, zal ik me met liefde en plezier scharen bij de “allochtonen” en mijn heil gaan zoeken in een ander land.
  Ik word kotsmisselijk van alle onverdraagzaamheid.
  Ik hoop nog steeds op een paar miljoen, zodat ik mn eigen eiland kan kopen waar wel iedereen welkom is en waar maar 1 beleid gevoerd word: dat van verdraagzaamheid en respect. Lekker met z’n allen op een kluitje, met de benen buiten. Laat mij maar in de waan dat het beter kan, ik zal in ieder geval altijd mijn stem laten horen.

 19. Hakan nin babasi universite okumus, ama ADAM olamamis, cunki evlat yetistirememis.

  Oftewel hij had zijn kwakkie beter tegen de kachel aan kunnen spuiten, dan was het met een sisser afgelopen.

  En ja, tuurlijk moet je NL promoten hakan, die neemt het immers op voor volk zoals jou, homos, pedos, landverraders.

  Veel succes met je NL.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here