Gölpinar: VVD is een angstpartij

0
1

Fred Teeven (VVD) gaat zaterdag 18 november in discussie met BKE-panellid Özkan Gölpinar (schrijver, publicist) over de vraag of de VVD het beste omgaat met de erfenis van Fortuyn, en hoe de ideale multiculturele samenleving eruit ziet.

Fred Teeven: ‘Er zijn bepaalde groepen nieuwe Nederlanders die zich niet hebben gedragen zoals je dat van nieuwe Nederlanders zou mogen verwachten. Er zijn mensen van Marokkaanse afkomst maar ook van Antilliaanse afkomst, waar we soms meer problemen mee hebben gehad, ook in strafrechtelijke zin maar ook met integratie, dan van mensen met een Turkse of Surinaamse afkomst. In een aantal opzichten is de multiculturele samenleving niet gelukt. Mensen leven apart van elkaar’.

Özkan Gölpinar: ‘Ik word omringd door mensen die teleurgesteld zijn geraakt in de VVD. Een partij die de Liberaal-democratische gedachtegang hoog hield, is een angstpartij geworden. Er ligt heel veel nadruk op het element integratie zonder dat dat tot een onderbouwing leidt’.

Dit is te zien in “Boter, Kaas en Eieren“, een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl) in samenwerking met de RVU. Met BKE houdt Mtnl maatschappelijke ontwikkelingen tegen het licht vanuit een gekleurd perspectief. Boter, Kaas en Eieren is iedere zaterdagmiddag te zien om 15.30 uur op Nederland 2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here