Demonstratie behoud seculiere staat

3
1

Ongeveer twaalfduizend mensen hebben gisteren in de Turkse hoofdstad Ankara gedemonstreerd voor het behoud van de seculiere staat en tegen de opmars van de radicale islam. De betoging was georganiseerd door enkele tientallen pro-seculiere organisaties.

In Ankara werd de Turkse regering ook opgeroepen niet al te veel concessies te doen aan Brussel om in aanmerking te komen voor een lidmaatschap van de Europese Unie en in de strijd tegen Koerdische separatisten niets toe te geven.

De demonstratie werd onder meer bijgewoond door de voormalige bevelhebber van de Turkse paramilitaire strijdkrachten, generaal Sener Eruygur. De oud-militair waarschuwde tegen plannen van premier Recep Tayyip Erdogan om de in mei volgend jaar aftredende president Ahmet Necdet Sezer volgend jaar te vervangen door een streng islamitisch staatshoofd.

3 REACTIES

 1. “democratie in Turkije? ”

  hell no!!!

  men wint de verkiezingen met ruime winst. zo hoog dat ze bijna de grondwet kunnen veranderen. dat is toch de democratie? die ze deze overwinning geeft.
  maar er zijn natuurlijk gelijk groepen, die dit op alle manieren willen tegenhouden of breken. maar zien maar niet dat het ook beter gaat met Turkije.
  in de laatste jaren zijn er tal van oplichters ( grote oplichters ) door de mand gevallen. meerdere mensen hebben werk. er wordt wat gedaan aan infra etc. meer dan de vorige regeringen. die gingen effe ergens in de bergen een rijksgebouw bouwen die effe 4 miljoen euro kostte (in het echt maar 150.000 euro ) zodat ze de boel konden belazeren.

  omdat deze mensen nu gelovig zijn, ( dus bidden, vasten, vrouwen hebben met hoofddoeken, en geen alcohol drinken ), worden ze genegeerd op recepties, van staatshoofden, of worden anders behandeld..
  en hier zijn ze dus bang voor..

  beware, AKP is coming your way Sayin Sezer……….

 2. gokhan,
  uit jou selectie van meningen die je met niet te beargumenteren feiten hebt vermengd, blijkt wel duidelijk je politieke keuze. Is het dan nog wel geloofwaardig om een politiek neutraal beeld te scheppen van de prestaties van het een of het ander…ik dacht het niet.

  Overigens, democratie betekent gelukkig nog net iets meer dan alleen maar de zeggensmacht van de meerderheid. dat jij en AKP aanhangers dat niet zo zien, bewijst des te meer waarom er zoveel kritiek is richting AKP…

  Overigens, ook AKP parlementariers en vooral reginale leiders en politici hebben voor de nodige verdwenen centen en onnodige opdrachten (financieel) gezorgd…zelfs de straatkeien van Taksim in Istanbul…die waren net een jaar oud toen de AKP opdracht gaf deze opnieuw te leggen maar dan bij een bevriende aannemer!

 3. Dus met andere woorden geef je al toe dat er gejat wordt door iedereen in TR, serdar! maar helaas voor jou hebben ze ook iets betekent voor de mensen in TR en de economische herstel in TR wat al decenia s lang niet is gedaan.

  En wat betreft jou politieke keuze, deze is ook al een tijdje bekent, en ik twijfel er zeer ernstig aan of je uberhaupt wel een ECHT TURK bent…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here