Culturele integratie d.m.v. film

0
5

Distributeur MultiToneFilm krijgt wel voor elkaar wat de Nederlandse regering en gesubsidieerde instellingen met gesubsidieerde projecten al jaren niet voor elkaar krijgt, namelijk integratie. Terwijl de officiele lancering van de nieuwe film ‘Hokkabaz’ gepland is op 26 oktober, heeft MultiToneFilm de bioscoop exploitanten weten te overttuigen de handen ineen te slaan om het suikerfeest in Nederland te vieren door speciale suikerfeest voorstellingen te programmeren voor de vierders van deze islamitische feestdagen. Vanaf 23 oktober zijn deze speciale voorstellingen ingepland.

Ondanks de al drukke programmeringen in de bioscopen, hebben de programmeurs van de zalen extra ruimte gecreeerd voor de film ‘Hokkabaz’ (De Goochelaar) van Cem Yilmaz (‘GORA’ & ‘Hersey Cok Guzel Olacak’). Hiermee laat het zien wel degelijk interesse te tonen en belang te hechten aan de grote groepen allochtone bioscoop bezoekers die vaak massaal met de hele familie naar een nieuwe Turkse film gaan zodra hij uitkomt.

MultiToneFilm gaat door met het uitbrengen van de betere Turkse films in Nederland en Belgie en brengt hiermee een belangrijke bijdrage aan de culturele integratie. De autochtone Nederlanders krijgen hierdoor de mogelijkheid een kijkje te nemen in de keuken van hun allochtone buren en dus wordt wederzijdse integratie hen makkelijk gemaakt.

Cem Yilmaz de grootste comediant van Europa?
Cem Yilmaz is immens populair in Turkije, maar ook daarbuiten. Hij kan met gemak de grootste comediant van Europa worden genoemd. Hij trekt overal in Europa volle zalen met duizenden bezoekers per optreden. Zijn tweede film ‘GORA’ heeft wereldwijd bijna 5 miljoen bioscoop bezoekers weten te trekken.

Nu al een groot succes in Turkije
Zowel aan de box-office als in de media is ‘Hokkabaz’ een doorslaand succes sinds de lancering op vrijdag 20 oktober in de Turkse bioscopen. Alle grote dagbladen hebben hun lof geuit aan de als komiek bekend staande Cem Yilmaz. “Cem Yilmaz laat mensen niet alleen lachen, hij heeft met Hokkabaz bewezen dat hij de mensen ook kan laten huilen.” (bron: Sabah Gazetesi). Ondertussen zijn alle voorstellingen uitverkocht en is de Cem Yilmaz-hype in volle gang en zal nu gaan doorzetten naar de rest van Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here