Jean-Claude van Damme in Turkse film

1
6

De Belgische acteur Jean-Claude van Damme reist momenteel de hele wereld over ter promotie van de film Sinav. In deze Turkse productie speelt de actieheld uit de jaren ’90 een inbreker. Nog altijd maakt de Belg films, al zijn het geen kaskrakers meer. Vandaar wellicht dat Sinav zijn ,,comeback” wordt genoemd.

In Turkije is Van Damme zeer populair, zegt hij. ,,De mensen daar hebben smaak.” Toen hij werd benaderd door de producent van Sinav voor een rol in de film, voelde hij zich vereerd. Hij twijfelde dan ook geen moment. ,,Ik ben in Turkije een merknaam zoals Levi’s dat is. Het publiek wilde me zien.”

De acteur hoefde geen Turks te leren voor zijn meest recente project, hij speelt namelijk de Britse Charles. Deze inbreker moet vijf bevriende scholieren helpen de vragen te stelen van het toelatingsexamen voor de universiteit. De overige rollen worden vervuld door sterren uit de Turkse film- en televisiewereld.

Dat de acteur bijna altijd wordt gevraagd voor actiefilms vindt hij geen probleem, maar hij wil niet alleen vechten om het vechten. ,,Ik wil personages spelen die diepgang hebben, die iets hebben om voor te vechten”, vertelt de in Amerika woonachtige acteur. Sinav (Het Examen) draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here