Grote schade Armeense kwestie

4
1

Volgens Ugur Pekdemir, voorzitter Turks Academisch Netwerk, heeft Armeense genocide-kwestie ‘bom onder eigen samenleving’ gelegd. Hij zegt dit in de Elsevier van 21 oktober. De econoom Ugur Pekdemir is naast voorzitter van het Netwerk ook directeur van de Servicedienst van de Gemeente Tilburg. Hij denkt dat het schrappen van Turkse kandidaat-kamerleden door CDA en PvdA onder Turkse Nederlanders tot een verlies aan vertrouwen in de Nederlandse democratie heeft geleid.

Wat denkt u, zou het een trendbreuk zijn: partijen laten Turkse kandidaten pardoes vallen, waar ze die eerder gretig binnenhaalden?

Pekdemir: ‘Ik hoop dat het geen trendbreuk is. We willen van nieuwe Nederlanders dat ze potjandorie niet aan de kant blijven staan en je ziet dat er kandidaten zijn die slagen, maar die vervolgens door het paniekvoetbal bij de grote politieke partijen weer worden geschrapt. Die blijken heel snel opgeofferd te worden. Als leek denk ik dan: zou het te maken hebben met diepgewortelde gevoelens, dat we in het parlement eigenlijk niet vertegenwoordigd willen worden door nieuwe Nederlanders? Misschien vinden we het eng, wordt het als bedreigend ervaren. Of willen partijen niet als allochtonen-partij worden gezien.’

4 REACTIES

  1. Je hebt groot gelijk Desidero, laat ze het maar voelen die grote partijen met hun nep Turken in de partij. We gaan voor de kleinere symphatieke en niet zo arrogante partij stemmen.

  2. Welke partij niet? Wat denk je van SP en Groenlinks…
    Je moet de partij punten maar eens nalezen op de websites. Demirel ne demis; dun dundu, bugun bugundur!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here