Boete na beledigen premier Erdogan

5
2

Premier ErdoganDe Turkse journalist Erbil Tusalp heeft een boete van vijfduizend nieuwe Turkse lira opgelegd gekregen wegens het beledigen van premier Recep Tayyip Erdogan. Dat heeft Nieuws.NL gisteren bericht.

Tusalp schreef een artikel in de krant Birgun waarin hij de premier ‘psychopathisch agressief’ noemt en stelt dat moet worden onderzocht of Erdogan in zijn jonge jaren wellicht ernstige koorts heeft gehad. Volgens de advocaat van Erdogan heeft Tusalp de grens van het toelaatbare overschreden en de premier persoonlijk beledigd.

De Europese Unie heeft Turkije bekritiseerd omdat er onvoldoende wordt gedaan om de vrijheid van meningsuiting te vergroten. Vandaag moet de schrijver Elif Safak voorkomen in Istanbul omdat hij ‘de Turkse identiteit’ zou hebben beledigd.

5 REACTIES

 1. helaas…op het punt van meningsvrijheid komen we niet meer vooruit in Turkije…Even leek het er op dat de hervormingen die er zijn doorgevoerd ook daadwerkelijk ‘gewenst, gewild, eerlijk’ waren. Nu blijkt dat dat dus absoluut niet zo is. Jammer, het Turkse volk verdient veel beter dan alleen maar door EU besluitvorming ingegeven politieke make-up van vooruitgang!

  Elif Safak is een fantastische schrijSTER (!!) Het luizenpaleis is een aanrader mensen.

 2. trouwens,

  het klopt toch ook. hij loopt erbij als een kabadayi. hij praat als een kabadayi. hij heeft zelfs oude mannen beledigd in zijn omhulsel van president. Hij komt ook uit Kasimpasa in istanbul waar hij zijn jeugd heeft doorgebvracht…

  Ik heb deze man nooit betrapt op iets van universalisme of intellectualiteit, maar hij voldoet wel aan alle beelden van een Turkse macho/vrachtwagenchauffeeur die islamitisch en conservatief is…

 3. Sedar amma bos bos konusuyorsun:S vrijheid van meninguiting: heb je wel de laatste tijd de nieuws gevolgd in nederland. Alle die gerotzooi over dat vrijheid waar jij over heb wil niet zeggen dat je de vrijheid heb om met je mening iemand te beledigen. Blijf in het fatsoensgrenzen zeg ik altijd. En terugkomend op jouw mening over Erdogan, niet dat ik een aanhanger van hem ben, man: jij ben nog niet eens een honderste van hem. Jij beweert dat hij een als een vrachtwagenchauffeur overkomt, nou ik zie jou en jou uitspattingen hierin passen.

  Loser die je bent

 4. Woooooow….

  Gercekten agir konusmus ama yazar…Zoiets zeg je niet man, respect diye birsey var… Maar zoals ze zeggen: ‘Meyveli agac taslanir’. Erdogan is een president die echt iets voor Turkije en zijn volk wil betekenen. Hij is net als elke president democratisch gekozen door de Turkse kiezers. Als ze hem door willen laten gaan moeten ze hem maar weer kiezen, zo niet dan gaan ze maar op een andere partij stemmen. Iedereen is vrij in zijn keuze. Kort nog iets over meningsvrijheid, ik vind het echt heel on-professioneel van deze schrijver om er maar op los te gooien zonder enige feiten. Als hij nou zou komen met dingen zoals: de Turkse economie, BBP, gezondheidszorg, opleidingsniveau etc etc…
  Dan zou ik hem nog serieus nemen…

  Meningsvrijheid betekent voor mij je hart op je tong hebben, zeggen wat je vindt ‘Dobra dobra’…Maar met een vleugje verdraagzaamheid, tolerantie & respect voor de ander…

  Want stel je voor je ziet een kennis en die noemt je zomaar een ‘salak’ midden op straat. Zou je dan lachend kijken, of ‘hou je mond, rot op’ antwoorden. Ik kies voor de 2e want ik heb als mens ook mijn waarden, wie is hij/zij om mij zo te noemen. En dan is ‘salak’ niks vergeleken met ‘psychopathisch agressief’…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here