wo 17 januari 2018, 00:06 uur

Turkije neemt maatregelen tegen jihadstrijders

terreurTurkije neemt maatregelen om de stroom van jihadstrijders naar Syrië en Irak aan te pakken. Dat meldt de NOS. Turkse inlichtingendiensten hebben gesprekken gevoerd met zo’n 370 families van mensen die zich hebben gevoegd bij bewegingen als ISIS en al-Nusra in de zuidelijke buurlanden. Ook worden er profielen aangelegd van de jihadstrijders die met de opstandelingen meevechten tegen de Syrische president Assad.

Naar aanleiding van de gesprekken is er een onderzoek geopend naar een aantal mensen die familieleden hebben geholpen met het oversteken van de grens. Ook drie in Istanbul gevestigde hulporganisaties worden onder de loep genomen.

In de afgelopen twee maanden hebben veiligheidsdiensten 13 Turken opgepakt die zich wilden aansluiten bij ISIS. Lees verder op NOS.nl.Er is 1 reactie

  1. Izmir
    Geplaatst op 20 juli 2014 om 2:48 pm uur.

    Grote midden oosten plan is in werking gesteld. Voor een stel jihadisten strijd de isis te proffesioneel. Dus dit stinkt zowiezo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl