Turkije neemt maatregelen tegen jihadstrijders

1

terreurTurkije neemt maatregelen om de stroom van jihadstrijders naar Syrië en Irak aan te pakken. Dat meldt de NOS. Turkse inlichtingendiensten hebben gesprekken gevoerd met zo’n 370 families van mensen die zich hebben gevoegd bij bewegingen als ISIS en al-Nusra in de zuidelijke buurlanden. Ook worden er profielen aangelegd van de jihadstrijders die met de opstandelingen meevechten tegen de Syrische president Assad.

Naar aanleiding van de gesprekken is er een onderzoek geopend naar een aantal mensen die familieleden hebben geholpen met het oversteken van de grens. Ook drie in Istanbul gevestigde hulporganisaties worden onder de loep genomen.

In de afgelopen twee maanden hebben veiligheidsdiensten 13 Turken opgepakt die zich wilden aansluiten bij ISIS. Lees verder op NOS.nl.

1 REACTIE

  1. Grote midden oosten plan is in werking gesteld. Voor een stel jihadisten strijd de isis te proffesioneel. Dus dit stinkt zowiezo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here