zo 17 december 2017, 20:44 uur

Turks consulaat Mosul in handen militanten Irak

mosulTurkije meldt dat dat bij de inname van Mosul het Turkse consulaat ook in handen is gevallen van militanten in Irak. Die houden 48 Turken vast, onder wie de consul, zijn gezin en bewakingspersoneel. Volgens de regering in Ankara zijn de Turken ongedeerd. Turkije doet er alles aan om de diplomaten in veiligheid te brengen.

De extremistische moslims van de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL) namen begin deze week de macht in Mosul over. Nu blijkt dat ook de Turkse diplomatieke post in handen is gevallen van de extremisten. Naar schatting 500.000 mensen zijn in Mosul op de vlucht geslagen.

UPDATE:
Turkije dreigt met wraakacties mochten de 48 Turken die woensdag door extremisten in Irak werden ontvoerd een haar worden gekrenkt. Dat verklaarde de minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu woensdag.Er zijn 14 reacties

 1. Fadime
  Geplaatst op 11 juni 2014 om 10:06 pm uur.

  (AKP)Besle kargay? oysun gözünü

 2. Smiley
  Geplaatst op 12 juni 2014 om 1:52 am uur.

  Waar zijn nu de zogenaamde sterke pkk-strijders??? de opstandelingen zijn zowel in syrish koerdish regio en nu ook in iraaks-koerdish regio deels de baas,,, waar zijn nu de zogenaamde koerdishe strijders? jullie koerden doen altijd stoer,, maar de realiteit is dat jullie nooit een kurdistan zullen krijgen,, waarom niet?? omdat jullie koerden uit iran oorspronkelijk vandaan komen,, ga terug naar iran, koerden veroorzaken alleen problemen in turkije irak syria,,, jullie stelen cultuur van de arabs en turken en noemen het koerdish,,, koerden zijn geimegreerd vanuit iran naar irak surya en turkije ,, iran is jullie land oorspronkelijk jullie delen bijne het zelfde taal,, hetzelfde vlag , hetzelfde bloed,, jullie zijn iraniers… Ps ik hoop dat het goed komt met de turkse gijzelaars, alhoewel deze opstandelingen te ver gaan…

  • Stratenmaker
   Geplaatst op 13 juni 2014 om 12:10 am uur.

   Smiley,
   Niet zo’n doordachte bijdrage van je, sorry dat ik het zeg.
   Aangenomen dat je een oprechte vent bent, niet discrimineert en van de gelijke monnikken, gelijke kappen bent, wil ik je erop wijzen dat Turken ook niet echt uit het huidige Turkije komen.
   Als jij vind dat de Koerden maar terug moeten gaan naar Iran, dan zou je ook een vent moeten zijn en de Turken op moeten roepen terug te gaan richting Mongolië.
   Verder vind ik de ondertoon in je bericht hoogst onaangenaam. Je klinkt niet echt alsof je eropuit bent om vrede te sluiten en samen met de Koerden in 1 land een gezamenlijke toekomst op te bouwen.
   Ik persoonlijk heb zo genoeg van mensen die op zoek zijn naar een vijand en confrontatie. Jij bent de oorzaak van stilstand, kapitaalvernietiging en menselijke energieverspilling. Hou er eens mee op en wees constructief richting een gezamenlijke toekomst.

 3. Izmir
  Geplaatst op 12 juni 2014 om 3:29 pm uur.

  De Koerden en Turken leven duizenden jaren samen. Leer je geschiedenis. De Isil is de Koerdische gebieden niet binnengevallen omdat zij sterk zijn. Het zal weer burgeroorlog worden in Irak. Isil tegen het Al Mahdi leger van Sadr.

 4. Izmir
  Geplaatst op 13 juni 2014 om 4:03 pm uur.

  Dus de oorlog in Turkije tegen de Koerd
  en is door het leger bedacht? Hoe verklaar je dat de Apocular eerst oorlog voerden tegen de grootgrondbezitters/agas. Waar gevochten wordt zijn allepartijen schuldig. Toen de oorlog losbarstte, werdem hele Turkse infanterie cpmpagnie/battalion door de pkk weggevaagd. Zo weerloos en onschuldog zijn de pkk niet hoor. Plus dat de communistische ideologie niet aansluit op de ideologie van Akp. Ach jah alles om de licht in de ogen vavan de seculieren maar niet te gunnen zeker? De bergwetten, tore, bloedwraak wat ook bij Turken voorkomt. Is dat allemaalhet schuld van Ataturk en Turkije? In de documantaire langs de grenzen van Turkije, was er een Koerd die de Turken van beschuldigde de Koerden tegen de Armeniers opgestookt te hebben. Volgens mij hebben de Koerden ook de Aramische suriers vermoord of niet. Als dit de schuld van deOttomanen was. Dan waren de Koerden die zich lieten gebruiken dom. Lekker makkelijk om de Turken overal de schuld van te geven.

  • Stratenmaker
   Geplaatst op 14 juni 2014 om 9:38 pm uur.

   Wat wil je nu eigenlijk allemaal zeggen? Wil je een medaille voor je geschiedkennis?
   Wat ik ook al tegen Smiley zei, interesseert het me feitelijk geen zier wie wie in de prehistorie heeft afgeslacht en wat Ataturk wel of niet gedaan heeft.
   Al die lui die hebben 1 ding gemeen: Ze zijn allemaal dood en kunnen vandaag niets meer voor jou en mij betekenen. Ik moet met jou verder en jij met mij. Hoezeer ik het op veel vlakken ook niet met je eens ben, ik kan respect opbrengen voor je inzichten en het met je eens worden om het over sommige dingen oneens te blijven. Voor de overige 95% zijn we het over zóveel dingen met elkaar wel eens, dat we toch echt in staat moeten zijn om in eerste instantie elkaar naar een betere toekomst te helpen, en in 2e instantie onze broedervolken, en in 3e instantie dienstbaar te zijn aan de hele wereld.
   Ik ben er helemaal klaar mee om steeds weer al die dooien erbij te slepen.

   • Izmir
    Geplaatst op 17 juni 2014 om 3:43 pm uur.

    Tjah als je objectief geschiedenis had gekend..

 5. Izmir
  Geplaatst op 16 juni 2014 om 4:12 pm uur.

  Nu zijn de Turkmenen aan de beurt. Can i get a RABIA?! NEEEE!!

 6. Izmir
  Geplaatst op 17 juni 2014 om 1:19 am uur.

  Simpel antwoord by the way, had je niets anders te zeggen? Laten we maar over de dooien praten dan die nu dagelijks vallen in naam van de Islam. HEt is jammer maar helaas. Iedereen daar in het middennoosten vecht in naam van de Islam. Kun je ontkennen wat je wil. Akp zelf en zijn symphatisanten hebben hier maar weinig over te zeggen zonder. In jullie ogen is iedereen een kaffer die het niet met jullie eens is. Peace rabia out.

  • Stratenmaker
   Geplaatst op 18 juni 2014 om 1:39 am uur.

   Zeg beste vriend, noch ik, noch jij, noch de AKP is verantwoordelijk voor de doden die vallen in het Midden-Oosten. Probeer dat dan ook niemand via een omweg in de schoenen te schuiven of aan te praten.
   En wat wil je nu eigenlijk zeggen? Dat vooral jijzelf geen schuld aan de doden aldaar hebt, omdat jijzelf niets met de islam te maken hebt? Komt hier de aap uit de mouw?
   Niemand heeft jou hier een kaffer genoemd, maar met bovenstaande tekst plaats jij – en niemand anders – jezelf in het kamp dat niets met de islam, die volgens jou dus verantwoordelijk is voor alle doden in het Midden-Oosten, te maken wil hebben.

   • alper
    Geplaatst op 18 juni 2014 om 10:06 am uur.

    Stratenmaker, laat deze kneus. Hij weet niet waar hij het over heeft. Ik ga niet meer reageren op zijn wartaal.

    • Izmir
     Geplaatst op 18 juni 2014 om 7:34 pm uur.

     Opgeruimd staat netjes!

   • Izmir
    Geplaatst op 18 juni 2014 om 7:36 pm uur.

    Israeliers kunnen er ook wat van. Nu tevreden?

   • Izmir
    Geplaatst op 18 juni 2014 om 7:42 pm uur.

    Akp heeft natuurlijk die honden nooitgesteund….yeah right, net zoals jullie dr moslimbroederschap ool niet steunen. Ga toch een mavi marmara enkeltje naar Israel varen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl