zo 17 december 2017, 20:45 uur

Lokale verkiezingen Turkije van start

verkVandaag zijn in Turkije de stembussen geopend voor de lokale verkiezingen. Ruim 52 miljoen Turken kunnen hun stem uitbrengen voor nieuwe gemeenteraden en burgemeesters. Deze verkiezingen worden in Turkije gezien als een van de meest cruciale lokale verkiezingen in de afgelopen vijftig jaar.

Premier Erdogan heeft de verkiezingen uitgeroepen tot referendum over zijn beleid. Honderdduizenden Turken hebben het afgelopen jaar tegen zijn regering gedemonstreerd. Erdogan heeft gezegd dat hij opstapt als zijn AK-partij vandaag verliest.

De meeste stembureaus sluiten om 17.00 uur. Alleen in een paar oostelijke provincies gaan de lokalen al om 16.00 uur dicht. De eerste uitslagen worden aan het begin van de avond verwacht.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl