Lokale verkiezingen Turkije van start

0

verkVandaag zijn in Turkije de stembussen geopend voor de lokale verkiezingen. Ruim 52 miljoen Turken kunnen hun stem uitbrengen voor nieuwe gemeenteraden en burgemeesters. Deze verkiezingen worden in Turkije gezien als een van de meest cruciale lokale verkiezingen in de afgelopen vijftig jaar.

Premier Erdogan heeft de verkiezingen uitgeroepen tot referendum over zijn beleid. Honderdduizenden Turken hebben het afgelopen jaar tegen zijn regering gedemonstreerd. Erdogan heeft gezegd dat hij opstapt als zijn AK-partij vandaag verliest.

De meeste stembureaus sluiten om 17.00 uur. Alleen in een paar oostelijke provincies gaan de lokalen al om 16.00 uur dicht. De eerste uitslagen worden aan het begin van de avond verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here