zo 21 januari 2018, 04:05 uur

Nederlandse minister van Defensie naar Turkije

hennisMinister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) vertrekt vrijdag voor een tweedaags bezoek naar Turkije. Ze bezoekt de Nederlandse Patriot-eenheden die nabij de Turks-Syrische grens zijn gestationeerd en ook de Duitse eenheden. Dat zei de minister donderdag in Brussel, waar zij aanwezig is voor overleg in NAVO-verband. Het is het eerste bezoek van de minister aan deze missie.

Nederland heeft twee Patriot-eenheden gestuurd met circa 300 militairen. Een batterij staat op de basis in Incirlik, de tweede staat op een beveiligde civiele luchthaven even buiten Adana. Het raketafweersysteem is nu enkele weken operationeel. De Nederlandse deelname zal maximaal een jaar duren.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl