‘Turkije wil pleegkinderen in uiterste geval terughalen’

0
1

pleegDe Turkse regering denkt eraan om in het uiterste geval pleegkinderen die in Europa bij christelijke en homoseksuele stellen zijn ondergebracht terug te halen naar Turkije. Dat schrijft dagblad Trouw vandaag. Turkije hekelt het pleeggezinnenbeleid in sommige landen in Europa en vindt het jammer dat de Turkse kinderen niet bij gezinnen worden geplaatst die dichtbij de Turkse cultuur staan.

Ayhan Ustun, voorzitter van de Turkse parlementaire onderzoekscommissie voor de mensenrechten, geeft aan dat bij sommige gevallen in Duitsland kinderen tijdens de bezoekuren geen Turks mogen praten met hun echte ouders. Hij noemt dit nonsens en geeft aan dat Turkije het beleid rond pleegkinderen wil aanpakken door in dialoog te gaan met Europese landen.

Mocht dat niets opleveren dan zal het land als ‘allerlaatste’ stap een beroep kunnen doen op de Haagse Conventie uit 1961, die onder andere de regelgeving rond internationale pleegzorg regelt. Lees het uitgebreid artikel in dagblad Trouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here