ma 18 december 2017, 21:30 uur

Aardbeving in Noord-West Turkije

Donderdagavond is Noord-West Turkije opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5.9. Het epicentrum lag in de stad Simav, in de provincie Küthaya, maar de schok werd tevens gevoeld in Bursa, Izmir en Tekirdag. Ook aan Istanbul ging het natuurgeweld niet voorbij. In sommige stadsdelen begaf de bevolking zich daar uit voorzorg op straat.

In andere delen van de stad werd de aardbeving echter in het geheel niet gevoeld. Slachtoffers vielen alleen in Simav. Twee inwoners van die stad kwamen om toen ze in paniek uit raam sprongen. Een 75-jarige vrouw kwam om het leven als gevolg van een hartaanval. Ongeveer 100 personen raakten gewond, waarvan er 15 in een ziekenhuis behandeld moesten worden. Verder raakten verschillende huizen en een moskee beschadigd in Simav. Twee huizen zijn daar gedeeltelijk ingestort.

(Peter Edel/Istanbul)Er is 1 reactie

  1. hatice
    Geplaatst op 20 mei 2011 om 1:58 pm uur.

    sinirler amma bozulmustur simdi. gecmis olsun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl