Turkse rechter in Nederland verhoord

5
23

De Turkse rechter Çagatay Çetin (32), die sinds januari 2010 in Nederland in de asielprocedure zit, is in maart op verzoek van Turkije gehoord door een Nederlandse rechter-commissaris in Lelystad. Die heeft hem, meldt het televisieprogramma Uitgesproken EO vanavond, ook de beschuldiging voorgehouden dat hij de ‘Turkse nationaliteit en staat’ heeft beledigd. Dat schrijft De Volkskrant vandaag.

Vanwege die aanklacht is Çetin Turkije juist ontvlucht. Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) vindt dat Nederland niet had moeten meewerken aan het Turkse rechtshulpverzoek. Lees verder in De Volkskrant.

5 REACTIES

 1. je gezicht wordt er rood van zou ik zeggen. maar nee hoor, er zijn nog steeds mensen in Turkije die anders durven beweren!

 2. weer een bewijz dat turkije geen democtarische land is, deze man erkent Armeense genoncide en wordt gelijk vervolgd, tzz

 3. “troste fagot” Turkije is democrtatisch land en er was nooit Genocide en zal ik jou wat zeggen je moet niet jaloers zijn op onze turken dat wij zo sterk zijn, je moet gwn je verliez kunnen accepteren, dude i know the True is hard just accept it man !

 4. @trotse armeen
  Tja, het gaat in dit geval om Turkije. Als je zo trots bent, zou ik zeggen, kijk eens naar Armenië. Daar is ook veel te doen. Besteed je energie daaraan. Doe je ook nog eens veel goed voor de Armenen zelf.

  Bijv. de bezetting van Nahçivan en Karabag. De genocide onder de Azeri’s, alleen omdat ze Azeri’s zijn. De kerncentrale die bijna op barsten staat. De slechte economie, kiesstelsel, mensenrechten, armoede, gezondheidszorg enz. enz. Ja daar kan je inderdaad trots op zijn. Maar waarschijnlijk ben je trots, omdat je toch ook het Turks staatsburgerschap hebt, en daar de vruchten van plukt.

  @Hatice
  Ik begrijp niet waar je heen wilt met je reactie. Ik heb het gevoel dat je weer zoals altijd populistisch en interessant wilt doen. Maar het is maar een gevoel, en ik kan het verkeerd opgevat hebben.

  Comment:
  Deze man is een Armeen. Maar sommige vooroordelers onder ons, schrijven een reactie om maar een reactie te geven. Zo vaak geopperd op deze site, maar kritiek geven zonder überhaupt iets te weten over de gronden. De beschuldigingen aan de zijde van deze man zijn legio, valsheid in geschrifte, intimidatie van zijn ex-vrouw, bedreiging enz.

  Ja en dan is het wel erg makkelijk om dan als Armeen, West-Europa te gaan opzoeken en zeggen dat je Armeen bent. En vervolgd wordt enz. Diep triest. A la, ik lig er niet wakker van. Weer een boef minder in Turkije.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here