Aardbeving in Noord-West Turkije

1
6

Donderdagavond is Noord-West Turkije opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5.9. Het epicentrum lag in de stad Simav, in de provincie Küthaya, maar de schok werd tevens gevoeld in Bursa, Izmir en Tekirdag. Ook aan Istanbul ging het natuurgeweld niet voorbij. In sommige stadsdelen begaf de bevolking zich daar uit voorzorg op straat.

In andere delen van de stad werd de aardbeving echter in het geheel niet gevoeld. Slachtoffers vielen alleen in Simav. Twee inwoners van die stad kwamen om toen ze in paniek uit raam sprongen. Een 75-jarige vrouw kwam om het leven als gevolg van een hartaanval. Ongeveer 100 personen raakten gewond, waarvan er 15 in een ziekenhuis behandeld moesten worden. Verder raakten verschillende huizen en een moskee beschadigd in Simav. Twee huizen zijn daar gedeeltelijk ingestort.

(Peter Edel/Istanbul)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here