ma 18 december 2017, 17:47 uur

Dubbel paspoort ineens geen probleem

Premier Mark Rutte heeft geen problemen met de dubbele nationaliteit van CDA-staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner (Volksgezondheid). Dat bleek uit opmerkingen van Rutte vandaag in Brussel, na zijn eerste buitenlandse bezoek als premier. De kersverse premier verklaarde in 2007 nog als VVD-leider problemen te hebben met de dubbele nationaliteit van toenmalig staatssecretarissen Nebahat Albayrak (van Turkse afkomst) en Ahmed Aboutaleb (van Marokkaanse afkomst). Rutte bezwoer de staatsecretarissen het een ‘fundamenteel punt’ te vinden.

Door hun paspoort op te geven konden Albayrak en Aboutaleb volgens de VVD’er laten zien ‘100 procent voor Nederland te kiezen.’ In het debat in 2007 dreigde hij zelfs het opgeven van een dubbel paspoort ‘desnoods wettelijk’ af te willen dwingen.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl