Geen steun voor hoofddoekverbod Turkije

3
5

Het is de regerende Turkse partij gisteren niet gelukt voldoende steun te vergaren om een hoofddoekverbod op universiteiten op te heffen. Woensdag probeerde de partij van premier Recep Tayyip Erdogan de oppositie ervan te overtuigen een gezamenlijke parlementaire commissie te vormen om manieren te bestuderen om het hoofddoekverbod op te kunnen heffen.

De grootste seculiere oppositiepartij -die in principe sympathiek tegenover aanpassing van het verbod op universiteiten staat- zei echter geen garanties te hebben gekregen dat het verbod in het primaire en voortgezet onderwijs van kracht blijft, evenals voor ambtenaren.

In Turkije mogen vrouwen een hoofddoek dragen, maar studenten, docenten en ambtenaren niet.

3 REACTIES

 1. er zijn genoeg vago’s in Turkije die zelfs hun dochter van 6 een hoofddoek op willen zetten…

  ook zijn er genoeg vago’s in Turkije die geen respect hebben voor vrouwen die er zelfs voor kiezen een hoofddoek wel of niet te dragen…

  al met al…er zijn veel te veel vago’s in Turkije.

  geweldig land, maar jammer van de schijnheilige en humorloze Turkse man!

 2. je vertelt dat er wat dames zijn die een hoofdoek moeten dragen van hen man en je hebt ook nog je mening geuit over dat er een 6 jarige meisje een hoofdoek moet dragen mijn vraag is op deze draagvlak wat heeft het te maken met het feit dat de CHP meisjes weigert op universiteiten en andere overheids instituts ?

 3. Ik ben blij dat ze tegen hebben gestemt. Hou je geloof gewoon thuis, bovendien staat er nergens in de Qoran dat je je gezicht/haar moet bedekken .. alleen dat je niet te verleidelijk moet kleden.. Dat kan ook zonder een hoofddoek.

  Ik vind het best als ze het toelaten op de uni. Maar als ze het toelaten op basischolen etc. dan gaat het me echt te ver.

  Ik vind soms wel dat tegenstanders van de hoofddoek een beetje extreem reageren of doen tegenover voorstanders.

  @ Hadise .. jij word elke dag wakker en scheld je zelf in de spiegel uit voor “kut” Turk .. echt een zielig persoon, wat heeft de Turkse man hier nou mee te maken. Dit zijn normen en waarden die door mannen en vrouwen gesteunt of bestreden worden. Wat ben jij een misselijk persoon. Elk bericht dat je neerzet “moet” je ff wat slechts zeggen over Turken, Turkije etc. ook al heeft het NIETS met het onderwerp te maken ff laten zien hoe “ingeburgerd” je bent.

  @ Erhan .. heb je uberhaupt gelezen wat er staat? quote “De grootste seculiere oppositiepartij -die in principe sympathiek tegenover aanpassing van het verbod op universiteiten” CHP is voor het weg halen van het verbod op uni’s. En voor andere overheids instituten is er een hele simpele uitleg. Turkije is seculier en er horen gewoon geen mensen in de overheid die beslissingen nemen/laten beinvloeden door geloof inplaats van logica, feiten etc.

  Ik weet bijv 100% zeker dat als de Palestijnen Christen waren Erdogan minder fell had gereageerd op Davos (hij had er wss nog wat van gezegd, maar niet op de manier waarop die het deed) En dat als de mensen op de flotilla niet Moslims waren maar Joods dat er geen IDF soldaat een Jood op de grond zou gooien en 5 salvos in zijn kop zouden schieten zoals bij die Amerikaanse Turk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here