wo 17 januari 2018, 04:11 uur

Ontslag Turkse om slecht Nederlands geweigerd

De Eindhovense welzijnsinstelling Lumens mag een 50-jarige gezinscoach van Turkse afkomst niet ontslaan omdat ze de Nederlandse taal niet voldoende beheerst. De kantonrechter in Eindhoven heeft geoordeeld dat Lumens als goed werkgever had moeten zorgen voor de juiste begeleiding en ondersteuning van de vrouw toen de eisen voor haar functioneren veranderden. Dat schrijft De Telegraaf.

De vrouw kwam bijna twintig jaar geleden als buurtmoeder in dienst bij de voorganger van Lumens. Door maatschappelijke ontwikkelingen is haar functie de afgelopen jaren veranderd tot contactmedewerker. Ze kreeg te maken met meerdere nationaliteiten waardoor beheersing van het Nederlands nodig is.Er is 1 reactie

  1. Bob
    Geplaatst op 18 juli 2011 om 2:23 am uur.

    Dit is echt een erg interessant artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl