Turks basketball team naar Almere

0
3

Het Topsportcentrum van Almere beleeft op woensdag 29 september een primeur. Voor de eerste keer wordt in de fraaie sportarena een basketballwedstrijd gespeeld in het kader van de Europa Cup. Het betreft een duel in de EuroChallenge, de Europa Cup 3, tussen Zorg en Zekerheid Leiden en het Turkse Pinar Karsiyaka.

De wedstrijd wordt in Almere gespeeld, omdat de Vijf Meihal in Leiden, de reguliere thuisbasis van ZZ Leiden, niet geschikt is voor basketball op dit niveau. De internationale federatie stelt onder meer als eis, dat er 2.000 toeschouwers getuige moeten kunnen zijn. In de antieke Leidse sporthal kunnen er maximaal 1.200.

De uitwijk naar Almere is niet zo vreemd voor ZZ Leiden. In dezelfde hal won de ploeg van coach Toon van Helfteren afgelopen seizoen de nationale beker en verwierf daarmee het recht om deel te nemen aan de EuroChallenge.

Het bestuur van de Leidse club had natuurlijk liever in eigen stad gespeeld, maar vindt Almere een uitstekend alternatief. De bedoeling is dat er een colonne bussen gaat rijden tussen Leiden en Flevoland. Uiteraard zijn basketballiefhebber uit Almere en omgeving ook welkom en rekent men op behoorlijke belangstelling uit de Turkse gemeenschap in Nederland.

Toegangskaarten voor de wedstrijd kosten € 15,00 en zijn te koop via de website van de club: www.leidenbasketball.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here