België: nieuw hoofdstuk toetreding Turkije

3
2

België hoopt om tijdens het EU-voorzitterschap een hoofdstuk te kunnen openen in de toetredingsonderhandelingen van Turkije tot de Europese Unie. Dat herhaalde minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) gisteren. De beslissing zal evenwel afhangen van het aannemen van specifieke wetgeving in Ankara, preciseerde hij.

In de toetredingsonderhandelingen met Turkije hoopt het Belgische Voorzitterschap erin te slagen een nieuw hoofdstuk te openen. Daarvoor moeten alle lidstaten unaniem beslissen. Maar voorafgaand is er “goedkeuring van wetgeving over staatssteun in Turkije” nodig, zo gaf hij aan.

3 REACTIES

  1. test

    je zou gelijk hebben als vaststaat dat TR geen lid zou worden ook al als ze aan alle eisen voldeden. Maar dat kan je nu alleen bedenken, maar niet onomstreden bewijzen. Immers, Het i Turkije die tot nu toe de beloofde en benodigde aanpassingen in haar wetgeving niet nakomt. Iedere keer weer is er door binnenlandse politieke doelen een vertraging, stoppen, omdraaien van de beloofde aanpassingen. Het is vooralsnog vooral Turkije die de benodigde wetten niet aanpast. Nu weer wel met het referendum, maar er zijn nog meer dan 8000 wetten die men moet aanpassen! en dan hebben we het nog niet over de grotere problematiek die in Turkije ook maar niet wordt opgepakt! En daar kan de EU heerlijk achter schuilen voorlopig!

  2. Turkije dient de lidmaatschap voor de EU stop te zetten. Hebben ze voor Polen en Bulgarije ook eisen gesteld ? Deze landen hebben niet eens begaanbare wegen, alles behalve mensenrechten en topcriminaliteit. Dan word je wel toegelaten tot de EU. De EU heeft voor Turkije geen enkele toegevoegde waarde. De EU zal in de toekomst afhankelijk worden van Turkije en zal Turkije dan smeken om lid te worden. Geschiedenis herhaalt altijd als je er geen lering uit trekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here