di 16 januari 2018, 09:00 uur

Turks staatsburgerschap voor aartsbisschoppen

Turkije heeft staatsburgerschap aangeboden aan buitenlandse aartsbisschoppen, zodat zij eventueel de nieuwe oecumenische patriarch van Constantinopel kunnen worden. Premier Tayyip Erdogan kampt met een gebrek aan kandidaten voor de functie en heeft daarom het aanbod gedaan.

Het overwegend islamitische Turkije heeft een slinkende orthodoxe gemeenschap. Telde die vijftig jaar geleden nog 120.000 leden, nu is dat gedaald naar drieduizend. Volgens de Turkse wet moet de patriarch, die in Istanbul zetelt, in het bezit zijn van de Turkse nationaliteit om in aanmerking te komen voor de functie.

Zeventien metropolieten hebben al een paspoort aangevraagd.Er zijn 2 reacties

 1. kamer
  Geplaatst op 26 juli 2010 om 2:15 pm uur.

  mooie ontwikkeling…
  grieken horen ook in Istanbul…
  istanbul istanbul olali…

 2. Gabriella
  Geplaatst op 4 december 2011 om 11:12 pm uur.

  Just wish to say your write-up is as astonishing. The clarity inside your post is just great and i can assume that you are an expert on this topic. Fine together with your permission let me to grab your RSS feed to maintain updated with forthcoming post. Thanks a million and please maintain up the rewarding function.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl