Rel om snorren in Turkije

2
45

Het type snor van militairen die in speciale eenheden de Koerdische afscheidingsbeweging PKK moeten gaan bevechten, heeft woensdag geleid tot verhitte debatten in Turkije. Het moeten geen mannen met hangsnorren zijn, meent regeringspartij AKP, want dat zijn „foute MHP-militanten” schrijft De Telegraaf.

Oppositiepartij MHP eist excuses en wakkert het vuurtje nog wat extra aan: „Wat voor snorren moeten ze dan hebben? Amandelvormige vrome AKP-snorren?“ Regeringspartij AKP, geleid door moslims, wil in de strijd tegen de PKK voortaan geen onervaren dienstplichtige soldaten meer inzetten maar speciale professionele eenheden. Dat roept herinneringen op aan de jaren negentig, toen een geheime militaire organisatie, Jitem genaamd, de PKK bevocht en wat de mensenrechten betreft alle grenzen overschreed.

„In die tijd zaten er foute mannen in de speciale troepen”, verklaarde Huseyin Celik, tweede man van de AKP, op een commerciële zender, en voegde daaraan toe: „Het waren typische MHP-militanten met naar beneden buigende snorren.

2 REACTIES

  1. Waar je je al niet druk om kunt maken..
    een snor zit aan de buitenkant net boven de mond 😉 en wat daarin gaat is niet zo belangrijk maar wat ERUIT komt wel!

  2. want zonder snor ben je uberhaupt geen man?
    en het is ook niet zo dat een snor eigenlijk best onverzorgd is voor publieke figuren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here