Turks staatsburgerschap voor aartsbisschoppen

2
5

Turkije heeft staatsburgerschap aangeboden aan buitenlandse aartsbisschoppen, zodat zij eventueel de nieuwe oecumenische patriarch van Constantinopel kunnen worden. Premier Tayyip Erdogan kampt met een gebrek aan kandidaten voor de functie en heeft daarom het aanbod gedaan.

Het overwegend islamitische Turkije heeft een slinkende orthodoxe gemeenschap. Telde die vijftig jaar geleden nog 120.000 leden, nu is dat gedaald naar drieduizend. Volgens de Turkse wet moet de patriarch, die in Istanbul zetelt, in het bezit zijn van de Turkse nationaliteit om in aanmerking te komen voor de functie.

Zeventien metropolieten hebben al een paspoort aangevraagd.

2 REACTIES

  1. Just wish to say your write-up is as astonishing. The clarity inside your post is just great and i can assume that you are an expert on this topic. Fine together with your permission let me to grab your RSS feed to maintain updated with forthcoming post. Thanks a million and please maintain up the rewarding function.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here