zo 17 december 2017, 03:25 uur

Turkije versoepelt antiterrorismewet

Turkije heeft zijn antiterrorismewetgeving versoepeld. Het parlement in Ankara nam donderdag een wet aan waardoor gevangenisstraffen tegen stenengooiende kinderen flink lager uitvallen. Ongeveer tweehonderd kinderen komen daardoor direct vrij en enkele duizenden anderen tegen wie een proces loopt zullen hiervan profiteren, aldus parlementslid Bengi Yildiz.

Vele honderden vooral Koerdische kinderen van soms slechts twaalf jaar oud belandden de afgelopen jaren voor lange tijd in de gevangenis. Ze werden veroordeeld wegens het gooien van stenen naar agenten tijdens demonstraties van de PKK.Er zijn 2 reacties

 1. Hayati
  Geplaatst op 22 juli 2010 om 1:21 pm uur.

  Je kan deze jongens naar een Usta sturen voor wie zij kunnen werken, of naar een school waar ze een vak kunnen leren. Gevangenis is een slechte keuze, daar worden ze alleen maar erger van…

 2. kamer
  Geplaatst op 26 juli 2010 om 2:13 pm uur.

  helemaal mee eens hayati…

  zorg ervoor dat ze in het onderwijs komen, kansen zien en kansen nemen…en daarvoor moet je de ouders helpen waar je moet, aanpakken waar je kan en alle belemmeringen, financieel maar ook qua mentaliteit uit de weg ruimen!

  geen enkel mens kiest zomaar een leven van conflict!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl