Turkije versoepelt antiterrorismewet

2
1

Turkije heeft zijn antiterrorismewetgeving versoepeld. Het parlement in Ankara nam donderdag een wet aan waardoor gevangenisstraffen tegen stenengooiende kinderen flink lager uitvallen. Ongeveer tweehonderd kinderen komen daardoor direct vrij en enkele duizenden anderen tegen wie een proces loopt zullen hiervan profiteren, aldus parlementslid Bengi Yildiz.

Vele honderden vooral Koerdische kinderen van soms slechts twaalf jaar oud belandden de afgelopen jaren voor lange tijd in de gevangenis. Ze werden veroordeeld wegens het gooien van stenen naar agenten tijdens demonstraties van de PKK.

2 REACTIES

  1. Je kan deze jongens naar een Usta sturen voor wie zij kunnen werken, of naar een school waar ze een vak kunnen leren. Gevangenis is een slechte keuze, daar worden ze alleen maar erger van…

  2. helemaal mee eens hayati…

    zorg ervoor dat ze in het onderwijs komen, kansen zien en kansen nemen…en daarvoor moet je de ouders helpen waar je moet, aanpakken waar je kan en alle belemmeringen, financieel maar ook qua mentaliteit uit de weg ruimen!

    geen enkel mens kiest zomaar een leven van conflict!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here