zo 17 december 2017, 22:20 uur

Datum referendum hervormingen Turkije bekend

Op 12 september mag de Turkse bevolking zich uitspreken over een wetsontwerp voor een reeks controversiële hervormingen van de Turkse grondwet. Daarmee wordt onder meer de macht van het leger en de magistratuur beknot. Dat heeft de kiescommissie donderdag bekendgemaakt meldt het ANP.

Dit is een tegenslag voor de regerende partij AKP, die het referendum eerder wil houden. De huidige grondwet is kort na de militaire staatsgreep op 12 september 1980 opgesteld. Aanpassing ervan is een heet hangijzer in de Turkse politiek.Er is 1 reactie

 1. kamer
  Geplaatst op 14 mei 2010 om 1:21 am uur.

  De republikeinen zijn naar de rechter gestapt…Als het constitutioneel hof nu zich tegen de hervormingsvoorstellen uit, dan gaat het hele feest niet door…en zit Turkije weer gevangen in haar eigen zogenaamd seculiere, wat men nog kemalistische durft te noemen autocratische begrip van democratie…

  laten we hopen dat de rechters zullen inzien dat dit belangrijke hervormingen zijn voor een daadwerkelijk democratisch Turkije. Maar dat zal wel niet. Ze zullen niet in hun eigen vingers snijden…

  en dan zijn er vervroegde verkiezingen…

  wat een geweldige datum overigens, 12 september. Op 12 september kan de burger kiezen af te doen met het fascisme van 1980!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl