Datum referendum hervormingen Turkije bekend

1
4

Op 12 september mag de Turkse bevolking zich uitspreken over een wetsontwerp voor een reeks controversiële hervormingen van de Turkse grondwet. Daarmee wordt onder meer de macht van het leger en de magistratuur beknot. Dat heeft de kiescommissie donderdag bekendgemaakt meldt het ANP.

Dit is een tegenslag voor de regerende partij AKP, die het referendum eerder wil houden. De huidige grondwet is kort na de militaire staatsgreep op 12 september 1980 opgesteld. Aanpassing ervan is een heet hangijzer in de Turkse politiek.

1 REACTIE

  1. De republikeinen zijn naar de rechter gestapt…Als het constitutioneel hof nu zich tegen de hervormingsvoorstellen uit, dan gaat het hele feest niet door…en zit Turkije weer gevangen in haar eigen zogenaamd seculiere, wat men nog kemalistische durft te noemen autocratische begrip van democratie…

    laten we hopen dat de rechters zullen inzien dat dit belangrijke hervormingen zijn voor een daadwerkelijk democratisch Turkije. Maar dat zal wel niet. Ze zullen niet in hun eigen vingers snijden…

    en dan zijn er vervroegde verkiezingen…

    wat een geweldige datum overigens, 12 september. Op 12 september kan de burger kiezen af te doen met het fascisme van 1980!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here