ma 18 december 2017, 15:49 uur

Abortussen na foute vaccinatie Turkije

In Turkije zijn bij een vaccinatieprogramma van de overheid per ongeluk zwangere vrouwen ingeënt tegen rode hond. Omdat het vaccin ernstige misvormingen bij de ongeboren vrucht kan veroorzaken, hebben tot nu toe zestig vrouwen tot een abortus besloten. Dat meldt dagblad Hürriyet. Mogelijk zijn ook in de andere 32 steden waar de campagne loopt, per ongeluk zwangere vrouwen ingeënt.

De zaak kwam aan het rollen door opmerkzame verpleegkundigen die hun vakbond inlichtten, waarna onderzoek op gang kwam. Daaruit bleek ook dat van een flink deel van de gebruikte vaccins de houdbaarheidsdatum verstreken was. Het Ministerie van Gezondheid heeft de fout toegegeven.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl