vr 19 januari 2018, 12:38 uur

Historisch akkoord Armenië-Turkije (even) vertraagd

De ondertekening van het historisch akkoord tussen Turkije en Armenië heeft zaterdag op het laatste moment vertraging opgelopen. De Armeense minister van Buitenlandse Zaken Edouard Nalbandian en zijn Turkse collega Ahmet Davutoglu zouden het verdrag om 17.00 uur op de universiteit van Zürich tekenen, maar dat ging niet door.

De Armeense delegatie heeft namelijk problemen met de verklaring die zou worden voorgelezen na de ondertekening van het verdrag. Dat zei een zegsman van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, meldt het ANP. Amerikaanse functionarissen proberen nu in overleg met Nalbandian de heikele kwestie op te lossen.

UPDATE:
Na drie uur vertraging vond uiteindelijk toch de ondertekening van het akkoord plaats, meldt De Telegraaf.Er zijn 12 reacties

 1. Satcommando
  Geplaatst op 11 oktober 2009 om 4:22 pm uur.

  De Armeniërs zijn altijd van mening, dat de voorloper van Turkije, het Ottomaanse Rijk, tijdens de Eerste Wereldoorlog verantwoordelijk was voor een genocide op ruim een miljoen overwegend christelijke Armeniërs. In oorlogsituatie kan dat gebeuren. Er zijn in het verleden ook heel veel Turken vermoord. Maakt de VS , de EU, en Armenie zich druk om het leven van 1 Turk ? Wie bekommert zich om het leven van 1 Turk ? De Ottomaanse Rijk is weer herboren. Dit keer veroveren we de gehele wereld. Dat duurt niet lang meer.

 2. Satcommando
  Geplaatst op 12 oktober 2009 om 11:34 am uur.

  De Armeense delegatie heeft altijd problemen. Ze komen nooit met oplossingen, maar ze komen altijd met problemen. Dat is het probleem van Armenie en haar (politieke) leiders.

 3. hadise
  Geplaatst op 12 oktober 2009 om 3:21 pm uur.

  SatCommando…ik hoop als Turk dat je geen gelijk krijgt!

  door types als jou is de wereld een groot schuldvraag!

 4. hadise
  Geplaatst op 12 oktober 2009 om 3:22 pm uur.

  het is Het rijk…niet De!
  en SatCommando…hoe oud ben je nou werkelijk? Droom je van Commando’s?

 5. kamer
  Geplaatst op 12 oktober 2009 om 3:22 pm uur.

  en Turkije bombardeert weer de wankele vrede door druk van Azerbaidjan van wie Turkije toch eigenlijk best wel afhankelijk is als het gaat om gas en olie!

 6. Satcommando
  Geplaatst op 12 oktober 2009 om 6:19 pm uur.

  Dit is een oproep aan Hadise en Kamer.

  Waarom krijgen jullie altijd buikpijn naar aanleiding van mijn uitspraken ? Hadise en Kamer jullie zijn hielenlikkers 1e klas van de Verenigde Staten, Europese Unie, Diasporas en Israel ?

 7. Satcommando
  Geplaatst op 12 oktober 2009 om 6:21 pm uur.

  Hadise en Kamer jullie zijn 1e klas hielenlikkers van de VS, EU, Armenie en Diasporas.

 8. degetyatlamn
  Geplaatst op 12 oktober 2009 om 7:17 pm uur.

  er is er maar 1 die dit protokol afblaast en dat is HELAAS Turkije…gercekten cok uzucu! Azerbaijandaki liderler kendilerine 22 tane mercedes alacagina, askeriyesine, askerine harcasaymista ermenistana karsi olan savasini kaybetmeseymis!!! adamlar 70 yillik silahla yendiler karabag savasini!

 9. marry
  Geplaatst op 13 oktober 2009 om 8:13 am uur.

  Hier zie je weer een voorbeeld van onder druk van de economie en die soms misplaatste trots dat ‘de mens’ altijd de mindere is.
  2 stappen en 1 hand in de goede richting door Gül en Erdogan doet gelijk weer 1 stap terug…
  Vrede in je land en in je hart daar moet je soms voor buigen maar het maakt wel gelukkig.

 10. Satcommando
  Geplaatst op 13 oktober 2009 om 11:51 am uur.

  Dit is een oproep aan marry.

  ” Vrede in je land en in je hart daar moet je soms voor buigen maar het maakt wel gelukkig ” . Een Turk buigt noch voor de Verenigde Staten noch voor de Europese Unie noch voor Armenie noch voor de Diaspora. Je moet Nederland niet vergelijken met Turkije. Nederland is gewend om hielen te likken, omdat ze niets te zeggen hebben binnen de Europese Unie.

 11. Satcommando
  Geplaatst op 13 oktober 2009 om 1:15 pm uur.

  Turkey says:

  SEVENE CAN FEDA

  SEVMEYENE EL VEDA

 12. marry
  Geplaatst op 13 oktober 2009 om 4:57 pm uur.

  S waarom jij nog niet met vliegende vaart terug gaat naar Turkije daar kom ik verstand voor te kort! Ze zitten daar misschien op mensen zoals jij te wachten.. hardliners die zo nationalistisch zijn dat het ‘eng’ wordt, net zo eng als die Wilders hier, maar die kun je een hand geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl