Historisch akkoord Armenië-Turkije (even) vertraagd

12
4

De ondertekening van het historisch akkoord tussen Turkije en Armenië heeft zaterdag op het laatste moment vertraging opgelopen. De Armeense minister van Buitenlandse Zaken Edouard Nalbandian en zijn Turkse collega Ahmet Davutoglu zouden het verdrag om 17.00 uur op de universiteit van Zürich tekenen, maar dat ging niet door.

De Armeense delegatie heeft namelijk problemen met de verklaring die zou worden voorgelezen na de ondertekening van het verdrag. Dat zei een zegsman van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, meldt het ANP. Amerikaanse functionarissen proberen nu in overleg met Nalbandian de heikele kwestie op te lossen.

UPDATE:
Na drie uur vertraging vond uiteindelijk toch de ondertekening van het akkoord plaats, meldt De Telegraaf.

12 REACTIES

 1. De Armeniërs zijn altijd van mening, dat de voorloper van Turkije, het Ottomaanse Rijk, tijdens de Eerste Wereldoorlog verantwoordelijk was voor een genocide op ruim een miljoen overwegend christelijke Armeniërs. In oorlogsituatie kan dat gebeuren. Er zijn in het verleden ook heel veel Turken vermoord. Maakt de VS , de EU, en Armenie zich druk om het leven van 1 Turk ? Wie bekommert zich om het leven van 1 Turk ? De Ottomaanse Rijk is weer herboren. Dit keer veroveren we de gehele wereld. Dat duurt niet lang meer.

 2. De Armeense delegatie heeft altijd problemen. Ze komen nooit met oplossingen, maar ze komen altijd met problemen. Dat is het probleem van Armenie en haar (politieke) leiders.

 3. en Turkije bombardeert weer de wankele vrede door druk van Azerbaidjan van wie Turkije toch eigenlijk best wel afhankelijk is als het gaat om gas en olie!

 4. Dit is een oproep aan Hadise en Kamer.

  Waarom krijgen jullie altijd buikpijn naar aanleiding van mijn uitspraken ? Hadise en Kamer jullie zijn hielenlikkers 1e klas van de Verenigde Staten, Europese Unie, Diasporas en Israel ?

 5. er is er maar 1 die dit protokol afblaast en dat is HELAAS Turkije…gercekten cok uzucu! Azerbaijandaki liderler kendilerine 22 tane mercedes alacagina, askeriyesine, askerine harcasaymista ermenistana karsi olan savasini kaybetmeseymis!!! adamlar 70 yillik silahla yendiler karabag savasini!

 6. Hier zie je weer een voorbeeld van onder druk van de economie en die soms misplaatste trots dat ‘de mens’ altijd de mindere is.
  2 stappen en 1 hand in de goede richting door Gül en Erdogan doet gelijk weer 1 stap terug…
  Vrede in je land en in je hart daar moet je soms voor buigen maar het maakt wel gelukkig.

 7. Dit is een oproep aan marry.

  ” Vrede in je land en in je hart daar moet je soms voor buigen maar het maakt wel gelukkig ” . Een Turk buigt noch voor de Verenigde Staten noch voor de Europese Unie noch voor Armenie noch voor de Diaspora. Je moet Nederland niet vergelijken met Turkije. Nederland is gewend om hielen te likken, omdat ze niets te zeggen hebben binnen de Europese Unie.

 8. S waarom jij nog niet met vliegende vaart terug gaat naar Turkije daar kom ik verstand voor te kort! Ze zitten daar misschien op mensen zoals jij te wachten.. hardliners die zo nationalistisch zijn dat het ‘eng’ wordt, net zo eng als die Wilders hier, maar die kun je een hand geven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here