di 16 januari 2018, 08:59 uur

Meeste buitenlandse banken uit Turkije

Een spaarder die gaat voor de hoge rente, komt vaak bij een buitenlandse bank terecht. Vele van deze banken hebben hun hoofdkantoor in Nederland, maar zijn ook weer in andere landen actief. In Nederland wordt de hoogste rente, 5,25 procent, geboden door Credit Europe Bank. De bank is eigendom van de Turkse miljardair Hüsnü Özyegin, in 2006 de rijkste Turk. Credit Europe is ook actief in Duitsland en België, waarbij de Nederlandse depositogarantie wordt geboden.

Verreweg de meeste andere buitenlandse banken komen ook uit Turkije schrijft Het Algemeen Dagblad. Akbank, bijvoorbeeld, is een dochter van de gelijknamige Turkse bank, de grootste particuliere bank van dat land. De Nederlandse vestiging biedt ook rekeningen aan in Duitsland en Groot-Brittannië.

Andere Turkse banken zijn onder meer Demir-Halk bank, The Economy Bank en Yapi Kredi. In die laatse twee hebben ook Franse en Italiaanse banken geïnvesteerd.Er is 1 reactie

  1. kamer
    Geplaatst op 28 oktober 2008 om 11:55 pm uur.

    ja, en ?
    insinueert men iets? doelt men ergens op? er is nog geen enkele Turkse bank in de problemen geraakt…
    de hoge rente kan vanwefge de Turkse behoefte aan valuta. zoveel geld is er in Turkije zelf niet en de Turkse banken kunnen geen grote sommen lenen/handelen zoals Westerse banken deden. dat is ook juist de veiligheid op het moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl