Turkije bant platform Blogger

3
1

Turkije heeft weblogplatform blogger.com geblokkeerd. Sinds vrijdag kunnen bloggers in het land niet meer op de website komen. Eerder blokkeerde de Turkse overheid al sites als YouTube en Google Groups. Volgens NOS Headlines is de site gesloten vanwege een uitspraak van de rechtbank over een blog.

Er gaan geruchten dat die blog aanstootgevend zou zijn geweest en dat daarom de volledige site nu is geblokkeerd. “Er wordt hier verontwaardigd gereageerd op deze stap van de Turkse overheid. Veel Turkse bloggers schamen zich omdat er nu weer een website wordt geblokkeerd”, aldus een Nederlandse blogger die in Istanbul studeert .

3 REACTIES

 1. hier moet men nu echt mee ophouden. het lijkt steeds meer op china! Die heren van de rechtbank (verlengstuk van andere heren en ideologien) moeten eens met hun tijd mee dat er zoiets bestaat als mening. je hoeft het niet te delen en meningen zijn per definitie niet absoluut en of waar voor anderen die die mening niet delen, en dus daarmee ongevaarlijk!…dit werkt alleen maar averechts. verbieden en verboden bereik je niets anders mee dan een schimmige staat van controle en tucht…

 2. en het laat tegelijk zien dat men “bang” is voor het verkeerde.. de vrije mening van mensen want openheid is te controleren.
  Je hebt gelijk Kamer “ze” zouden is wat banger moeten zijn voor het ontstaan van die schimmige staat die alles van bovenaf wil blijft controleren én dat kan nooit in een vrije democratie
  Los daarvan.. er is wel heel veel troep te vinden is op allerlei sites.. maar ja je hoeft niet alles te volgen of het ermee eens te zijn

 3. sorry voor mijn onvolkomenheid op taalgebied (;)
  van bovenaf .. blijft controleren óf
  van bovenaf wilt blijven controleren
  ja moest dit even goedmaken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here