ma 18 december 2017, 17:45 uur

Gül geen presidentskandidaat meer

De Turkse presidentskandidaat Abdullah Gül heeft zich teruggetrokken. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anatolia. Vanochtend waren er onvoldoende volksvertegenwoordigers aanwezig in het parlement om te kunnen stemmen.

Vlak voor de bijeenkomst in het parlement had Gül al verklaard zich terug te trekken als er opnieuw geen meerderheid voor zijn kandidatuur zou komen.

Vorige week was er ook al geen tweederde meerderheid in het parlement aanwezig om over de kandidatuur te stemmen. Net als vorige week bleven ook zondagochtend de seculiere parlementariërs weg. Toen werd er nog wel gestemd, maar het Constitionele Hof verklaarde die stemming ongeldig meldt het NOS Journaal.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl