Gül geen presidentskandidaat meer

0
2

De Turkse presidentskandidaat Abdullah Gül heeft zich teruggetrokken. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anatolia. Vanochtend waren er onvoldoende volksvertegenwoordigers aanwezig in het parlement om te kunnen stemmen.

Vlak voor de bijeenkomst in het parlement had Gül al verklaard zich terug te trekken als er opnieuw geen meerderheid voor zijn kandidatuur zou komen.

Vorige week was er ook al geen tweederde meerderheid in het parlement aanwezig om over de kandidatuur te stemmen. Net als vorige week bleven ook zondagochtend de seculiere parlementariërs weg. Toen werd er nog wel gestemd, maar het Constitionele Hof verklaarde die stemming ongeldig meldt het NOS Journaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here