do 18 januari 2018, 06:50 uur

Verblijfsvergunning voor meisjes

De twee Turkse meisjes uit Amsterdam die eind vorig jaar het land uit dreigden te worden gezet, krijgen alsnog een verblijfsvergunning. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft dat besloten na een volledige heroverweging van hun aanvraag, maakte hij maandag bekend.

Het Hervormd Lyceum West in Amsterdam luidde volgens De Telegraaf in november de noodklok omdat de leerlingen Sumeyra (16) en Ceyda (14) Nederland zouden worden uitgezet. Hoewel het tweetal woont bij hun Turkse vader en stiefmoeder die allebei de Nederlandse nationaliteit hebben, verbleven zij hier illegaal.

In reactie op de ophef die daarop ontstond, meldde de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) dat de leerlingen in Nederland mochten blijven totdat de minister vragen uit de Tweede Kamer over deze kwestie had beantwoord.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl