Consul opent Turkse maand in Olst

0
2

Consul-Generaal Hidayet Eris van Turkije opent vrijdagmiddag de Turkse maand in het Holstohus in Olst. De consul geeft om 16 uur het startsein door het openen van de tentoonstelling Geborduurde Geschiedenis – Levensverhalen van Turkije naar Deventer. Dat meldt De Stentor.

De expositie toont in 18 meter geborduurde wandtapijten het verhaal van vrouwen die hun leven in Turkije verruilden voor een leven in Deventer. Enkele van de maaksters zullen aanwezig zijn en uitleg geven. Het initiatief tot het maken van het geborduurde beeldverhaal over het leven van Deventenaren met wortels in Turkije is genomen door het Historisch Museum Deventer, dat de collectie in bruikleen afstaat.

De openingshandeling vormt ook de start van de tentoonstelling ‘Turkije voor de camera’ van fotoclub Daguerre. Deze club heeft diverse leden van Turkse komaf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here