zo 17 december 2017, 22:24 uur

Turkey Now Festival in 2007

Maandag 29 januari 2007 is het zover. Dan opent het Turkey Now Festival in Amsterdam. Tot en met 21 april 2007 kan het publiek genieten van meer dan 20 culturele evenementen. Van klassieke muziek tot toneel. En van jazz tot dans. Het festival toont het dynamische panorama van een modern Turkije, ingebed in een rijke, historische traditie. Het Turkey Now Festival vindt plaats in bekende zalen in Amsterdam en Rotterdam.

Het podium is de geëigende plaats om culturele verschillen te vieren. Maar ook om deze verschillen te verkleinen. Vanouds hebben de podiumkunsten dan ook een belangrijke rol gespeeld in het stimuleren van wederzijdse kennis en begrip tussen culturen. Een inspirerende voorwaarde om samen te blijven bouwen aan een vredige toekomst.

Tegen deze achtergrond startte de Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV) een reeks festivals. Bedoeld om de artistieke rijkdom en tradities van het hedendaagse Turkije te tonen aan een internationaal publiek. In samenwerking en contrast met buitenlandse podiumkunstenaars. De reis begon in 2004 met ‘Şimdi Now’ in Berlijn. Daarna werd het festival voortgezet met ‘Şimdi Stuttgart’ in 2005. De volgende stations zijn nu Amsterdam en Rotterdam. ‘Turkey Now’ zal hier met een gevarieerd programma neerstrijken in toonaangevende zalen als Het Concertgebouw en De Doelen. Het programma is samengesteld door het Istanbulse IKSV in samenwerking met de Nederlandse partnerorganisatie Stichting Kulsan en biedt onder meer een aantal intrigerende crossover concerten.Er zijn 5 reacties

 1. kamer
  Geplaatst op 5 december 2006 om 2:06 pm uur.

  veel gebakken lucht en helaas waarschijnlijk weer de zoveelste keer hetzelfde! jong en dynamisch??? aangeboden door mannen en vrouwen van 60 die in 30 jaar oude stichtingen met subsidiegeld werken…hou es op met die derwishen en sezen aksu concerten…dat is helaas alleen maar ‘preken voor eigen parochie’…

 2. gulos
  Geplaatst op 5 december 2006 om 9:13 pm uur.

  dus?

 3. gulos
  Geplaatst op 5 december 2006 om 9:13 pm uur.

  je klinkt als een chagrijnig mopperende ouode vrouw van een jaar of 80

 4. gulos
  Geplaatst op 5 december 2006 om 9:14 pm uur.

  kamer ouode moet zijn oude,

 5. kamer
  Geplaatst op 6 december 2006 om 9:45 am uur.

  wat ik daarmee wil zeggen is; maak plaats voor nieuwe, jonge organisaties die het wel goed doen. Kulsan strijkt nu al jaren het geld op en biedt al jaren hetzelfde aan. Dat vind ik jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl