Menigte wilde verkrachter lynchen

4
2

Soldaten en agenten hebben maandag in het zuidoosten van Turkije waarschuwingsschoten moeten lossen om te verhinderen dat een boze menigte een gedetineerde lynchte die twee meisjes vermoordde en er zeker een verkrachtte. Bij het geweld vielen een dode en meer dan 22 gewonden.

Medegedetineerden hadden de man in elkaar geslagen, waarna hij naar het ziekenhuis in Sirnak was gebracht. De menigte viel het ziekenhuis aan en gooide ramen in, berichtte het persbureau Anatolia.

De man werd twee weken geleden opgepakt en heeft naar verluidt de moord op twee meisjes en de verkrachting van een van hen bekend. Hij wordt ervan verdacht nog zes meisjes te hebben verkracht.

4 REACTIES

  1. ab…en wat nou als weken later zou blijken dat hij onschuldig zou zijn geweest? Want dat gebeurt helaas nogal eens vaak!

    En, wat nou als hij ontoerekeningsvatbaar is?

    Nee, er is rechtspraak, ook voor monsters! Alleen onbeschaafde emotionele reacties maken dat die nogal eens vergeten wordt!

  2. Ik vind het werkelijk zonde voor de dode van die onschuldige. Waarom vermoorden ze de dader (lees zondaar) in plaats van een onschuldige?

    Maar toch vind ik dat je niet zo maar mag lynshen. De Sharia schrijft de straf en het bewijslast voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here