Turkije start met overgang naar presidentieel systeem

0
1
Turkije start met overgang naar presidentieel systeem

Turkije start met overgang naar presidentieel systeem

In Turkije is een begin gemaakt met de overheveling van belangrijke bevoegdheden naar de president. Een belangrijke wijziging daarbij is de afschaffing van de functie van premier, zoals ook de VS geen premier kent.

In de Turkse staatskrant is een decreet afgekondigd, met veranderingen van de wetten die tussen 1924 en 2017 golden. In het nieuwe systeem mag de president ministers en andere hoge functionarissen ontslaan, waarbij hij de toestemming van het parlement niet nodig heeft.

De veranderingen gaan in, nadat Erdogan de eed heeft afgelegd. Dat gebeurt zaterdag of zondag aldus de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here