Verkiezingen Turkije: verwarring over uitslag

0
1

Vandaag, zondag 24 juni, hebben Turken een nieuw parlement en een nieuwe president gekozen. TRT World, de internationale tak van de staatsomroep TRT, heeft de zittende president Recep Tayyip Erdogan uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen. Volgens TRT heeft Erdogan met 53,2 procent gewonnen.

Volgens het Algemeen Dagblad heeft Erdogan de stembusstrijd voor zijn herverkiezing met vlag en wimpel gewonnen, maar is hij de meerderheid in het parlement kwijt. Dat blijkt uit de uitslagen die door het staatspersbureau Anadolu werden gemeld, aldus de krant.

Een woordvoerder van oppositiepartij CHP heeft op Fox TV verklaart dat een tweede ronde noodzakelijk is. Ook claimt hij dat de invoer van verkiezingsdata door de kiesraad gestopt is, omdat de inhoud van de bussen niet overeenkomt met wat er tot op heden gecommuniceerd is.

UPDATE 25 juni
De Turkse kiesraad heeft president Recep Tayyip Erdogan maandagochtend officieel uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here