Het referendum, de uitslag (UPDATE)

17
8

Voorlopige uitslag (lokale tijd).

Ja Nee

18.15 57,5% 42,5%

18.30 55,5% 44,5%

18.45 54,1% 45,8%

19.00 53,1% 46,9%

19.15 52,4% 47,6%

19.30 51,8% 48,2%

19.45 51,5% 48,5%

20.00 51,4% 48,6%

20.15 51,3% 48,7%

Met meer dan 97 procent getelde stemmen moet het raar lopen wil het nog nee worden. Turksnieuws verwachtte niet anders, want gezien de mediacontrole door de regering en de noodtoestand is het nooit een gelijke strijd geweest. In die zin is 51,3 procent ja voor Erdogan strikt genomen een slecht resultaat. Hij zal daar echter niet om malen. Het resultaat zal voor hem voorop staan. En dat resultaat is dat Turkije een presidentieel systeem ‘a la Turca’ krijgt. De 48,7 procent nee-stemmers wensen we veel sterkte. Binnenkort gaan we analyseren.

17 REACTIES

 1. tuurlijk joh we zullen de akp nazis en zijn hitler feliciteren. De bevolking van Turkije is nog nooit zo dichtbij een oorlog geweest en we moeten jullie feliciteren? Als Turkije uitelkaar valt en de kustplaatsen met Istanbul en Tracie erbij een nieuw land gaat vormen. Zullen jullie de akp nazis compleet geisoleerd raken. Men haat jullie in Turkije en in Nederland. Extreem gelovige idioten! Nooit zullen jullie mijn respect krijgen. Verraders jullie zijn geen Turken!

 2. Een muur om jullie heen in Turkije en alle ako stemmers erheen schoppen. Wij de ware Turken en vaderlandslievenden zullen wel de interactie met het westen onderhouden. Jullie kunnen een nieuwe Afghanistan gaan vormen hypocriete bastaards!!

 3. Maar ook echt als Turkije uitelkaar valt. Alle Akp stemmers oprotten naar Turafghanistan 2.0. We zullen jullie uit de kustplaatsen verdrijven. Ja het zal bloedig worden.

 4. Wat waren wij ook alweer de nee stemmers? Gelijk aan terroristen, ongelovigen, christenoverlopers? Jullie gaan hier zo een spijt van krijgen. Vuilbroed dat jullie zijn familliehuwelijk inteelt mensen bah ik kots over jullie nepturken.

 5. ok ok dus erdogan zal viir de zoveelste keer stabiliteit brengen. waar heb ik dat eerder gehoord. Dus de eerstvolgende jeer als het misgaat. Wie gaan jullie dan de schuld geven. De Noren?!

 6. Khaddafi en Saddam waren ook absolute leiders met een parlement. Presidentieel dictator systeem of hoe je het ool wil noemen.

 7. Erdogan aanhanger zeker in het veilige Nederland? Democratisch gekozen? Denk je dat echt? Ik ben 59 keer in Turkije geweest en was er in maart voor de zestigste keer. Flink veranderd daar. Mensen zijn bang en zelf kun je ook beter niet het hart op de tong hebben. De Euro Turken hebben hun neven en nichten met een hoop ellende opgezadeld.

 8. De winnaar feliciteren? Voor wat? Voor een valse, uit belastinggeld gefinancierde campagne, schandelijke verdachtmakingen en een gemanipuleerd ‘referendum’? In een normaal land met een functionerende democratie zou het geen 51 tegen 49 zijn geweest, maar hooguit 40 tegen 60.
  .
  De winnaar feliciteren? Felicitaties voor dezelfde man die eerder zei: ‘Democratie is slechts de trein die wij nemen tot we op onze bestemming zijn aangekomen.’
  .
  Waar een winnaar is zijn ook verliezers. Een volk dat voor tyrannen zwicht heeft meer dan voor lijf en goed te vrezen. Dan dooft het licht….

 9. Hey AKP,

  We leven in een vrij land. In een brij land is alleen plaats voor democratie en broje meningsuiting. Wie dat niet aanvaard gaat maar in Turkije met de rechten van dat land. Ook geen inkomen en pensioen zoals in Europa!
  Mvg

 10. Hey AKP,

  We leven in een vrij land. In een vrij land is alleen plaats voor democratie en vrije meningsuiting. Wie dat niet aanvaard gaat maar in Turkije wonen met de rechten van dat land. Ook geen inkomen en pensioen zoals in Europa!
  Mvg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here