AKP-politicus negatief over Verenigde Arabische Emiraten

0
12

varol images

Istanbul – Ahmet Varol, een politicus van de regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP), heeft de Verenigde Arabische Emiraten en de Palestijnse politicus en zakenman Mohammed Dahlan beschuldigd van ‘negatieve tendensen richting Turkije.’

Varol benadrukte dat Dahlan ontmoetingen had met volgelingen van Fethullah Gülen, de in de VS woonachtige imam die door de AKP als eerste verdachte is aangewezen voor de bloedige couppoging in Turkije op 15 juli jl.

Volgens Varol is er geen ‘concreet en betrouwbaar’ bewijs voor de betrokkenheid daarbij van Dahlan, waar hij aan toevoegde dat ‘Turkije het onderzoek naar de toedracht van de poging tot staatsgreep voortzet en er niet over twijfelt om de verantwoordelijken daarvoor te straffen.’

Verder zei Varol dat de Turkse bevolking weinig weet over Dahlan en diens ‘vijandige beleid tegen mensen in de regio.’

De uitspraken van Varol werden wereldkundig gemaakt door het Arabische Tv-kanaal Al-Resalah Net, terwijl media verbonden aan de Turks regeringspartij informatie negeren over Dahlan en de Emiraten ten aanzien van de couppoging.

Dat laatste valt op, omdat de aan regeringsgezinde krant Yeni Safak verbonden publicatie Gercek Hayat een half jaar geleden nog schreef dat Dahlan en de VAE centraal stonden in een samenzwering tegen de Turkse regering die tot een staatsgreep moest leiden. Afkeer ten aanzien van de Moslim Broederschap, waar Erdogan warme banden mee onderhoudt, werd daarbij als motief genoemd.

Istanbul/Peter Edel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here