Turkije: “Islamitische Staat achter de aanslagen”

0
9

is index

Drie zelfmoordterroristen hebben gisteren minstens 36 mensen gedood in Istanbul. In de vlieghal en in de parkeergarage van de luchthaven Atatürk werd het vuur geopend en gingen verschillende bommen af. De aanslag is nog niet opgeëist, maar de Turkse autoriteiten houden er rekening mee dat Islamitische Staat (IS) verantwoordelijk is.

IS heeft de aanslag echter nog niet opgeëist. Wel werd volgens verschillende journalisten en experts kort na de aanslag een editie van Dabiq, de propagandapublicatie van IS, gepubliceerd, met de Turkse president Recep Tayyip en zijn Amerikaanse collega Barack Obama op de voorpagina.

De Turkse president Erdogan heeft de aanslag van dinsdagavond op het internationale vliegveld van Istanbul sterk veroordeeld. Dat meldt de Turkse televisiezender NTV. Hij riep de rest van de wereld op om doortastend op te treden tegen terreurdreiging. ‘Iedereen moet weten dat de terroristische organisaties geen onderscheid maken tussen Istanbul en Londen, Ankara en Berlijn, Izmir en Chicago, Antalya en Rome’, aldus de Turkse president.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here