Columniste Ebru Umar door Turkse politie opgepakt

21
13

1280px-EbruUmarDe Turks-Nederlandse columniste Ebru Umar is zaterdagavond door de Turkse politie meegenomen vanuit haar buitenverblijf in de Turkse badplaats Kusadasi. Dat schrijft ThePostOnline(TPO). De 45-jarige columniste zou dat telefonisch hebben bevestigd aan TPO.

Umar, die bekend staat als Erdogan-criticus, schreef afgelopen week een kritische column in Metro over de mail die het Turkse consulaat rondstuurde. Daarin worden Turkse Nederlanders opgeroepen beledigingen aan het adres van de Turkse president Erdogan te melden. De columniste schreef onder meer: ,,Maar tegen elke Nederturk die de oproep van het Turkse consulaat steunt en meent NSB’ertje te kunnen spelen over wat Nederlanders in Nederland zeggen over Sultan Erdogan, de megalomaanste dictator die Turkije sinds de oprichting van de republiek in 1923 kent, heb ik maar een ding te zeggen: go fuck yourself.” Ook gebruikte ze op Twitter de hashtag #fuckerdogan:

EbruUmar

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kijkt naar de zaak, aldus een woordvoerder tegenover TPO. CDA-Kamerlid Raymond Knops wil zo snel mogelijk opheldering van minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) over ‘de lange arm van Erdogan’.

21 REACTIES

  • Hiermee raak je precies de kern van het probleem Maho. Ook al kan ik niet achter je reactie staan, je bent vrij om dit te zeggen. Je mag de naam Ebru Umar ook vervangen en ‘fuck de koning’ of ‘fuck Mark Rutte’ zeggen. Dat zijn de verworven vrijheden in Nederland.
   Maar o wee als er ‘fuck Erdogan’ gezegd wordt, dan ga je vol op het orgel en volgt er een tirade.
   Ja, je hebt het recht om dat te doen, maar het is wel meten met twee maten.
   Is het toevallig dat Ebru Umar juist op dit moment gearresteerd is, namelijk tijdens het bezoek van een delegatie van de EU (Frans Timmermans is hierbij aanwezig)?
   De machtsgeile narcist Tayyip Erdogan probeert hiermee druk uit te oefenen op uw en mijn verworven vrijheden.
   Misschien wordt het tijd dat u behalve de lusten ook de lasten van een vrij land als Nederland gaat dragen.

   • Heb jij haar andere columns wel gelezen? Ze beledigde stelselmatig Turken en Moslims. Dat ze überhaupt het lef heeft gehad om naar Turkije toe te gaan vind ik van roekeloosheid getuigen.

   • Ebru die een hekel heeft aan Turkije, Turkse volk en de staatshoofd koopt een vakantiehuis in Turkije. Steeds negatief schrijven over Turkije en geen respect hebben voor het Turkse volk en toch genieten van de vele voordelen die het land bied,…ze is niets meer dan een westerse hoertje! Jammer dat ze weer vrij rondloopt.

    Ik sta ook niet achter jouw mening vriend.
    Ik hoop dat er steeds meer mensen zijn die inderdaad “fuck de koning” gaan roepen, hopelijk op de Koningsdag. Puur om te zien wat de gevolgen zijn, met andere woorden of het dan ook getolereerd wordt en opgevat als vrijheid van meningsuiting. Ik kan je nu al zeggen dat het niet geaccepteerd gaat worden. Ben je tegen Erdogan dan ben je ineens een Nederlandse Turk, of een Nederlandse journalist of nog beter gezegd een Nederlander, ben je het niet dan ben je NOG STEEDS die vuile vieze gore Turk die op moet rotten naar zijn kutland…

   • …machtsgeile narcist Tayyip Erdo?an…
    Nou nou nou.
    .
    Maar laten we eerlijk zijn, Ebru vroeg erom, en in Turkije krijg je het dan ook.
    .
    En van mij persoonlijk hoeft zoveel vrijheid niet hoor, waar iedereen hier de mond van vol heeft. Het schijnt bij iedereen maar automatisme te zijn dat de extreme Nederlandse vrijheid door iedereen gewaardeerd zou worden. In Nederland zijn er dus lui die die vrijheid misbruiken om tweespalt in de samenleving te zaaien. En het lukt ze ook nog, en geen rechter die er iets tegen kan doen. Noem het maar een kostbare verworvenheid.

   • …machtsgeile narcist Tayyip Erdo?an…
    Nou nou nou.
    .
    Maar laten we eerlijk zijn, Ebru vroeg erom, en in Turkije krijg je het dan ook.
    .
    En van mij persoonlijk hoeft zoveel vrijheid niet hoor, waar iedereen hier de mond van vol heeft. Het schijnt bij iedereen maar automatisme te zijn dat de extreme Nederlandse vrijheid door iedereen gewaardeerd zou worden. In Nederland zijn er dus lui die die vrijheid misbruiken om tweespalt in de samenleving te zaaien. En het lukt ze ook nog, en geen rechter die er iets tegen kan doen. Noem het maar een kostbare verworvenheid.

   • Man uit Kampen krijgt 30 dagen cel, waarvan 15 dagen voorwaardelijk, voor beledigen van Koning Willem Alexander.
    Ik wilde even van de hypocriete Nederlandse schrijvers hier horen hoe of dat ze vinden dat hun idyllische Nederland heeft gehandeld?
    .
    Waarom hoor ik niks?
    At left Twix…

 1. Ja, mevrouw ebru, dit krijg je als je de witte Europeanen wil na apen. Heel goed wat de Turkse politie doet. Oppakken die landverraders.

 2. peter zal nu wel 2x nadenken wat ie opschrijft.. als die maar een typmachine gebruikt, want met een pen zal die wel steeds uitschieten en onleesbaar worden.. Erdogan is goed bezig..Bravo!

 3. Een vakantieganger in Turkije heeft onderhand meer te vrezen Erdogan dan mogelijke terroristische aanslagen. Elk weldenkend en kritisch mens die een genuanceerde mening zou kunnen uitspreken loopt de grote kans zo begrepen t gaan worden dat een vakantie eindigt in een cel. De Nederlandse overheid moet haar reisadvies maar aanpassen voor Turkije.

  • Vakantiegangers lopen geen #fuckerdogan te roepen dus je vergelijking slaat nergens op. Mevrouw wil beledigen? Prima maar ken de wetten van het land waar je te gast bent en als je ze toch wil overtreden: niet zeuren .

  • Normale mensen beledigen niet, en zeker niet nodeloos, alleen om maar te kunnen beledigen, zoals die leugenachtige Hans Teeuwen bijvoorbeeld. En als je niet onterecht beledigt heb je ook niets te vrezen.
   Abnormale mensen hoeven niet naar Turkije te komen, die kunnen we missen als kiespijn. Dat soort mensen blijft maar lekker in Nederland om de Pegida marsen te lopen. Moet toch ook iemand aan meedoen.
   .
   Mensen die nodeloos beledigen hebben een gebrek aan fatsoen en zijn daarom wel de laatsten die onze president op zijn vermeende gebreken aan mogen spreken.

 4. Ik vind het niet raar dat Hollanders ons uitkotsen als ik de reacties hier lees. Vind je het gek dat geen toerist meer naar Turkije wil?

 5. Hoe kan erdogan nou beledigd zijn als al tweeduizend dat hebben gedaan? NB personen die hij niet kent! Dan laat je het toch van je afglijden? Want gedachtes kan je niet controleren. Ga je die vervolgen, dan uit het zich op een andere manier. Bv door turkse vlaggen op te hangen: vóór turkije, tégen erdogan.
  En: ik las zelfs dat sommige (TURKSE) mannen hun vrouwen hadden mishandeld omdat die iets negatiefs gezegd hadden over erdogan. Dan ben je toch niet goed wijs!?

 6. De Koningsdag is weer in aantocht. Kunnen we de ” waxine-lichtjes-man” nog herinneren? Deze beste meneer had namelijk ook een mening over het Nederlands koningshuis. Hij gooide symbolisch een waxine lichtje in de lucht. Die dag werd de ” waxine lichtjes-man” geboren. Hij werd vast gezet en de daarop volgende jaren werd hij uit voorzorg ook vast gezet. Toen vond men het geen probleem, maar nu het gaat om een Turk, staat iedereen op zijn achterste poten.
  Oh wat zijn jullie Nederlanders zooo hypocriet!
  GO FUCK YOUR SELF EBRU.

 7. Volgens mij is Turkije geen vakantieland meer voor de beschaafde mens. Een land financieel voordeel laten hebben van alle het geld dat in Turkije tijdens de vakanties wordt uitgegeven is een verkapte steun aan het bewind van Erdogan.

 8. @Inay, Hayret, Hakan en Maho: jullie zijn het bewijs dat de integratie van Turkse Nederlanders is mislukt. Zelfs de meest fundamentale waarden van Europa, zoals de persvrijheid, worden niet door jullie gerespecteerd. Ga aub zo snel mogelijk terug naar Turkije, jullie hebben hier niets te zoeken en horen hier niet.
  Gelukkig heeft Ebru het nog wel begrepen, maar het is in – en in triest dat een groot deel van Turkse Nederlanders een megolomane dictator als Erdogan steunt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here