Turkse president zweert wraak voor aanslag Ankara

2
12

bom-ankara

De Turkse president Erdogan heeft de aanslag in Ankara van gisteravond sterk veroordeeld, meldt de NOS vandaag. “Dit overschrijdt alle morele en menselijke grenzen”, zei Erdogan. De president zei volgens de omroep verder dat Turkije vastbesloten is om de daders van de aanslag te pakken en te vechten tegen de “grotere krachten” die er verantwoordelijk voor zijn.

Bij de aanslag in het centrum van de Turkse hoofdstad Ankara kwamen 28 mensen om. Zeker 61 mensen raakten gewond. Een bom ontplofte rond zes uur in de regeringswijk, toen daar bussen met militairen voor een stoplicht stonden. In de directe omgeving van de plek van de aanslag liggen onder meer het Turkse parlement en het hoofdkwartier van de luchtmacht. Ook het kantoor van premier Davutoglu en verscheidene ministeries zijn in de wijk gevestigd.

Nog niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. “Turkije heeft momenteel veel vijanden. Het is tasten in het duister wie hier nou precies achter zit”, zegt NOS correspondent Lucas Waagmeester. (Bron/Lees verder: NOS.nl)

UPDATE:
Bij een nieuwe aanslag op een konvooi in Turkije zijn zes militairen omgekomen, één raakte zwaargewond. Het is de tweede aanslag op Turkse militairen binnen 24 uur. De Turkse luchtmacht heeft kampen van de verboden arbeidersbeweging PKK in het noorden van Irak gebombardeerd, als antwoord op de aanslagen.

2 REACTIES

  1. Ja, het beleid van Erdogan heeft er inderdaad voor gezorgd dat Turkije nog maar bar weinig vrienden heeft. Ik hoop dat het volk dat nu eindelijk eens in gaat zien en bij een volgende verkiezing deze narcistische stembusdictator op zijn (lange) vingers tikt.
    Overigens goed dat hij constateert dat hij tegen grotere krachten (dan hem) vecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here