Hongerstaking tegen oorlog in Zuidoost Turkije

9
11

silopi images

Met ingang van 13 januari is een groep linkse mensen afkomstig uit Turkije in hongerstaking gegaan in Amsterdam (Vereniging Koerdische Gemeenschap Amsterdam) om aandacht te vragen voor de moordpartijen en oorlog uitgevoerd door de Turkse staat tegen Koerdische burgers. Na de verkiezingsnederlaag op 7 juni 2015 door Erdogan en zijn AKP-regering hebben zij de Koerden vogelvrij verklaard en zijn sindsdien honderden Koerdische burgers vermoord door het Turkse leger, zijn in meerdere Koerdische steden een avondklok ingesteld en worden burgemeesters opgesloten.

Onlangs zijn drie Koerdische vrouwelijke politici gedood door special militaire eenheden in het district van Sirnak-Silopi. De volksvertegenwoordiger van de Partij voor Democratische Regio’s (DBP, de opvolger van de BDP en gelieerd aan de HDP, nvdr.) Sêvê DEMIR, Silopi’s covoorzitter van de gemeenteraad en de activiste van het Congres van Vrije vrouwen Fatma UYAR, werden alle drie gedood tijdens de noodtoestand die reeds 23 dagen aan de gang is.

Burgemeesters worden opgesloten

Sinds de laatste verkiezingen, zijn meer dan 20 burgemeesters van de DBP in de gevangenis gezet. Sommigen van hen zijn ontheven van hun taken door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Terwijl deze operaties werden voortgezet, kondigde AKP nieuwe maatregelen aan. Vanaf nu zal door de Turkse overheid aangewezen beheerder in de plaats van de burgemeesters haar functie voortzetten. Verkozen ambtenaren zullen worden ondermijnd door de Turkse staat aangewezen bureaucraten.

Nieuwe wetten tegen de leden van het Parlement

Terwijl de bovengenoemde maatregelen worden voorgesteld voor de gemeenten, heeft de Turkse president Erdogan nogmaals zijn onverdraagzaamheid getoond voor welke kritiek dan ook vanwege HDP medevoorzitters Selahattin Demirtas en Figen Yuksekdag. Tevens heeft Erdogan de Openbaar ministerie en de procureur opgeroepen om een gerechtelijke procedure te beginnen tegen de HDP medevoorzitters. Kort nadat hij het bericht naar buiten bracht met: “deze mensen zullen boeten”, werd door de openbare aanklager een onderzoek gestart tegen de HDP medevoorzitters en parlementsleden. Dit laat opnieuw zien dat het steeds duidelijker wordt dat dit soort maatregelen allemaal een deel zijn van de ‘masterplan’ van de Turkse staat.

Honderd jaar geleden de Armeniërs

Het Turkse regime is van plan om een vervolg te geven aan de genocides die zijn begaan in het begin van de 20ste eeuw tegen de Armeniërs en tegen de Koerden in Dersim, Agiri en Kocgiri (toen honderdduizenden Koerden werden gemassacreerd). Enkele dagen geleden verklaarde de AKP burgemeester van Adana (AKP) Huseyin Sozlu dat Koerden zullen eindigen zoals de Armeniërs. Dergelijke haatdragende uitlatingen zijn steeds frequenter en worden nooit gestraft!

Erdogan wil Hitler’s regime

Turkse president Erdogan sprak live op tv dat hij een soortgelijke overheidssysteem wilde met dat van Hitler’s Duitsland. Erdogan beschreef zijn gewenste type overheid als volgt: “We kunnen een soortgelijk overheidssysteem ook in Hitler’s Duitsland terugvinden. Je kunt dit systeem in andere delen van de wereld ook terugvinden vinden”. Deze verklaring werd breed bekendgemaakt in de media elders in de wereld. Erdogan is ook van plan om Hitler’s tactieken in te zetten tegen het Koerdische volk, maar om één of andere reden blijft de wereld kalm toekijken.

Nederlandse-Koerden gaan in Amsterdam in hongerstaking tegen deze gruwelijkheden en roepen om het volgende;

We roepen iedereen een halt toe te roepen aan de bloedbaden aangericht door de Turkse staat.

Terwijl de Turkse staat in onderhandeling is met de EU, worden de Koerden afgeslacht, gemarteld en gevangen genomen in Turkije. Waarom zwijgt de EU terwijl deze maatregelen niet in lijn zijn met de EU-waardenschaal?

In een blinde weerwraak van de Turkse staat worden de Koerden aangevallen die net in de frontlijn vechten tegen de barbaarse Islamitische Staat, dus waarom zwijgt de internationale anti-IS coalitie?

Wij roepen de hele wereld op om hun stem te verheffen tegen de Turkse staat en Erdogan’s bloedbad tegen het Koerdische volk.

Amsterdam

9 REACTIES

 1. Overgenomen van Fedkom?…hoe kunnen jullie dit soort nieuws hier plaatsen?
  Dus met andere woorden, wij als Turksnieuws, vinden dat de Turkse staat moorden pleegd en de PKK het volk helpt…??

   • NEE DAT IS NIET ZO!, wat weet jij er nou van dombo. Je leest enkel westerse en PKK leugen-media, zoals FEDKOM.
    Heb je wel eens naar de Koerdische bevolking in de regio geluisterd wat zij van de PKK vinden. Ik zal het je vertellen, ze hebben er een gruwelijke hekel aan en zijn die klootzakken kotsbeu. De PKK strijd niet voor vrede, ze maken de lokale bevolking het leven zuur. Ze vermoorden baby’s,kinderen,vrouwen en ouderen. Iedereen die niet wil meewerken wordt omgelegd. Ze vermoorden steeds onschuldige mensen door laffe aanvallen. Al wat er nu gebeurd hebben ze in de voorgaande 3 jaar tijdens het vredesproces voorbereid. Ze worden door derden gesteund en bewapend. Ook hier zal een einde aan komen. Vind je het normaal dat terroristen bewapend in steden lopen en overal boobytrap plaatsen? Zouden westerse landen dit toelaten?…als er een aanslag plaats vind komt er gelijk een mediaban en is het volkomen normaal, gebeurt het in Turkije dan wordt het weer negatief in het nieuws gebracht. In Amerika wordt een jongen van 17 jaar veroordeeld tot 13 jaar cel wegens een verheerlijkende IS- tweet. Sluit je iemand op in Turkije voor het zelfde daad maar dan voor de PKK, dan is het al gouw Erdogen laat kinderen opsluiten…vrijheid van meningsuiting, democratie..bla bla bla…dus niet janken als je er niets van weet en steeds de Tokkie media volgd, zij hebben maar een doel, Erdogan in het diskrediet brengen met de hoop dat hij wordt gedwongen om af te treden…maar vergeet het maar dat gaat ze niet lukken, zowel intern als extern. Al dertien jaar proberen ze het met man en macht, het lukt ze gewoon niet en zal ook niet lukken, waarom niet omdat Erdogan veel slimmer is dan al die eikels bij elkaar. Hoe meer ze proberen hoe sterker hij word, wij staan met minstens 51% achter Erdogan en vermoedelijk gaat het toenemen…jij en zielige Izmir en Izmir achtige figuren balen er enorm van. Dat wordt nog een lange tijd balen, net goed!

    • Ja joh, dan moet je zo mesjogge zijn als jij en je holmaten. Jullie geloven alles wat die nebbishgast in TR tegen z’n volgelingen zegt. Rot op zeg. leer eens zelf denken.

     • Is dat alles wat je kunt zeggen, volgens mij moet jij zelf leren denken,eikel. Je kunt niet eens in verdediging gaan..zieligerd.

    • Zeg imitatie Griek,Turkije is door jouw ke-Mal achtige leiders hand in hand met coupplegers de afgrond ingedreven. De huidige PKK elende is door toedoen van jouw leiders onstaan…het was steeds ikke ikke en de rest kan stikke..zij hebben de koerden onderdrukt. Lui als jij geven niets om Turkije, het gaat jullie meer om de eigenbelang.
     Steeds de schuld naar een ander schuiven daar zijn figuren als jij heel goed in, zoals Kemal de RegeringBasher.

 2. Laat de zielepoot maar Maho.
  Hij is deel van de provocatiemachine. Hoe meer jij er tegenin gaat, hoe mooier hij het vind. Israël ziet maar alle graag het interne Turkse conflict verkeerd uitgelegd worden door zijn diaspora, wat shmuel is.

 3. Het is verschrikkelijk wat de Armenen is overkomen, geeen excuus voor. Voor de grote catastrofe nog. Historische feiten op een rij. Balkan oorlog 1 balkan oorlog 2= uitkomst catastrofe 11 en 12 russo- turkische oorlogen= uitkomst catastrofe voor Turken. 1ste wereldoorlog breekt uit in de krim worden moslims uitgemoord, kaukasus moslims uitgemoord, (begon al eerde). Dardenel offensief= meerdere naties vallen ottomanen aan. Frans , engels, canadees, anzac, common wealth onderdanen(fiji) onderdanen frankrijk afrikanen, gurkhas etc etc. Turken geven meervoud slachtoffers ondanksnoverwinning. Indertussen sterven sinds de balkanoorlogen in Tur kije hongersdood, epedimieen, miljoenen burgers dood. In de Arabische schiereilanden en jerezulam word Turken verdreven Rond deze tijden vind de catastrofe voor de Armenen plaats. Na de eerst wereldoorlog wie waren de bezetters Armenië, griekenland, Italië en de geallieerden. Wie zeuren het hardst al deze zojuist opgenoemden. Hoe hypocriet! Ik ben bang ja , bang . Als het westen werkelijk de moslims willen uitroeien dan gaan ze het doen ook. Armenië wordt hier gebruikt als pion. Alsof men om ze geeft. Armste land zo een beetje wat bestaat. Na de eerste wereldoorlog annexeerde hun broeder russen hun. Als een Turhet moet bekennen dan moeten we oo de knieën. De machten die het eisen zijn grotere moordenaars

 4. westerse nieuws laat nooit de beelden zien waar de pkk hun eigen volk onderdrukken en inelkaar slaan en zelfs moorden omdat ze niet de pkk willen steunen.. zionisten hebben niet voor niets westerse media in hun handen en de domme westerlingen maar al te graag hun napraten anders horen ze er niet bij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here